Hovedinnhold

Zucca tror på langtidskontrakt

Mats Zuccarello (26) endte med å signere for kun ett nytt år med New York Rangers, men har fått indikasjoner på at det kan komme en ny avtale i januar.

Denne saken handler om:

Forrige uke ble Zuccarello og New York Rangers enige om en ettårskontrakt verdt 21 millioner kroner. Til tross for at den norske hockeystjernen i juni sa at han ønsket en langtidskontrakt, helst på tre - fire år, er han godt fornøyd med avtalen.

- Jeg skulle ta en langtidskontrakt, hvis det var etter premissene jeg og de ville ha. Men det passet ikke helt nå. og da passer det best med ett år i stedet, sier Zuccarello til VG.

- Kontrakten var egentlig klar lenge, men det er bra å få den på papir og faktisk ålreit å slippe en høring. Jeg er fornøyd, legger han til.

- Rangers førstevalg

En av grunnene til at det «passer best med ett år», er at klubben har et lønnstak de må under. Når kontrakten går ut, vil Zucca være «free agent». Med mindre han får en forlengelse.

- Har du fått noen indikasjoner på at du blir tilbudt langtidskontrakt etter nyttår?

- Ja. Men det er opp til meg nå. Blir jeg fri, får vi se hva som skjer. Da kan man plutselig forhandle med 30 klubber og ikke én.

Saken fortsetter under bildet.

<p>FINALESPILL: Mats Zuccarello i aksjon i den fjerde finalekampen mot LA Kings. Rangers tapte finalene, men har uansett hatt en strålende sesong.</p>

FINALESPILL: Mats Zuccarello i aksjon i den fjerde finalekampen mot LA Kings. Rangers tapte finalene, men har uansett hatt en strålende sesong.

- Men du sier at Rangers føles som «klubben din» og at du liker deg der. Hva tenker du om fremtiden?

- Man vet jo aldri. Det må klaffe for begge parter, men Rangers er førstevalget mitt, ja.

Og med en eventuell langtidskontrakt kan poengkongen kreve enda høyere lønn. Noe amerikanske journalister tror han vil gjøre. Fjorårssesongen var dessuten så god at selv ikke Zucca føler han har så mye å bevise i år.

- Jeg føler jeg har bevist det jeg kan, men det gjelder å opprettholde og fortsette på samme nivå. Klarer jeg det, er det bra, forteller han. 

Briljerte på fotballbanen

<p>FOTBALLKONGE: Mats Zuccarello imponerte på Ekebergsletta og blir gratulert med scoring av Morten Berre.<br/></p>

FOTBALLKONGE: Mats Zuccarello imponerte på Ekebergsletta og blir gratulert med scoring av Morten Berre.

I midten av juni tapte New York Rangers mot Los Angeles Kings i Stanley Cup-finalen. Etter det har Zuccarello hatt en velfortjent ferie. Den første sesongoppkjøringskampen er 22. september, mot New Jersey Devils. Men om få uker reiser nordmannen tilbake til storbyen og ny treningsperiode.

- De siste ukene har vært stille og rolig. Litt trening, men ikke så mye annet, sier Zucca, som viste god form under verdikampen på Ekebergsletta.

Som spiss for Mot-laget storspilte han og bidro sterkt til 3-1 seier mot Handhake for peace. Etter ti minutter satt Zucca inn 1-0 med en perlescoring. Han var også involvert i de to andre målene. 

- Det er alltid gøy å vinne. Og det er fint at folk stiller opp for en god sak.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport