Hovedinnhold

Seier til Rangers - Zuccarello får en syvende kamp

**Hyller lagkamerat som mistet moren dager før kampen

SEIER: New York Rangers vant overbevisende mot Pittsburgh Penguins. Her feirer Mats Zuccarello (t.h) sammen med Derick Brassard etter at sistnevnte satte inn 3-1. Foto: AFP
SEIER: New York Rangers vant overbevisende mot Pittsburgh Penguins. Her feirer Mats Zuccarello (t.h) sammen med Derick Brassard etter at sistnevnte satte inn 3-1. Foto: AFP
NEW YORK (New York Rangers - Pittsburgh Penguins 3-1) Mats Zuccarellos (26) New York Rangers tok en overbevisende 3-1 seier over Pittsburgh Penguins, og har dermed klart å karre seg til en syvende kamp i kvartfinalen av NHL-sluttspillet.

Denne saken handler om:

Zuccarellos lag måtte vinne for å ikke bli utslått av sluttspillet, og klarte det på overbevisende måte.

- Det var en tøff match, men deilig. En ordentlig krigerkamp. Det er sånn de aller fleste kampene har vært i sluttspillet. Vi gjør det bra, vi forsvarer oss bra mot deres toppspillere, og vi scorer mål. Da går det bra, sier Mats Zuccarello til VG.

Rangers første mål ble scoret av Marty St. Louis, som mistet sin mor på torsdag, kun tre dager før kampen - som ble spilt på den amerikanske morsdagen.

- Det er veldig trist det som har skjedd. Og at han velger å bruke denne tiden med oss gutta i laget, at han stiller opp for oss, det betyr utrolig mye. Da han kom inn i garderoben der i Pittsburgh fikk alle et løft. Han gir laget en utrolig inspirasjon. Og det sier litt om laget også, at han velger å bruke tiden sin sammen med oss. Det var veldig stort.

Det tok kun fire minutter før St. Louis scoret dagens første mål, som han feiret med å ta vare på pucken.

I FINT DRIV: Mats Zuccarello jages av Pittsburgh Penguins´ James Neal under dagens kamp. Foto: THOMAS NILSSON
I FINT DRIV: Mats Zuccarello jages av Pittsburgh Penguins´ James Neal under dagens kamp. Foto: THOMAS NILSSON

Zuccarello markerte seg ikke med scoringer eller assist i kampen, men fikk derimot to utvisninger.

- Jeg hadde noen sjanser også. Det var en krigerkamp, og jeg var bra i forsvar. Jeg har nok spilt bedre kamper, men det bryr jeg meg ikke om så lenge vi vinner, sier Zucca.

Penguins våknet mot slutten

Kort tid etter åpningsmålet var Rangers igjen på hugget og i kontringshumør: Svenske Carl Hagelin kom seg lynraskt nedover venstrekanten etter et Penguins-angrep, før han backhandet pucken i målet bak Marc-Andre Fleury.

Det sto hele 6 - 1 i skudd etter at Hagelin scoret, men utover i kampen kom Penguins mer og mer med. Like før det var gått 17 minutter av første periode klarte Penguins-spiller Brandon Sutter på noe heldig vis å få pucken i mål, og da signalet gikk for at første periode var over sto det 15 - 14 i skuddstatisikken - til Penguins.

Basketak

Andre periode startet slik den første sluttet, med et Pittsburgh Penguins med blod på tann og god flyt på isen. Likevel var det Rangers som fikk scoringen etter å ha snirklet seg fint gjennom forsvaret til Penguins før Derick Brassard satte pucken i mål.

HARDE TAK: Mats Zuccarello pakkes inn av Matt Niskanen. Foto: AFP
HARDE TAK: Mats Zuccarello pakkes inn av Matt Niskanen. Foto: AFP

Brassards mål var det eneste i andre periode, men et entusiastisk publikum våknet til live da signalet gikk for pause: Rangers´ Boyle og Penguins´ Crosby hadde tilsynelatende lite lyst på pause, og braket sammen. Så ballet (eventuelt pucket) det på seg, før til slutt så å si samtlige spillere på isen var involvert. Dommerene fikk til slutt stoppet tumultene, og spillerne gikk i garderoben.

Utvisning og stor sjanse

Tredje periode var mindre innholdsrik. Ingen mål, men Mats Zuccarello fikk vist seg frem. Penguins-spiller Chris Letang var på god vei mot scoring idet nordmannen, tilsynelatende med overlegg, hektet ham bakfra, og fikk 2 fortjente minutter i utvisningsboken.

Oppofrende fra nordmannen, som like etter nesten satte pucken i mål etter å ha kommet fra utvisningsboksen. Sjansen kom likevel litt for brått på 26-åringen, men bommen var heller ikke av stor betydning: Da signalet gikk sto det 3 - 1 til Rangers, som kunne juble for en syvende og avgjørende kamp mot Pittsburgh Penguins.

80-tallsstjernens yndling

Zuccarello har vist seg frem som en viktig spiller i sluttspillet.

Selv tenker han ikke på fremtiden.

- Det er ikke jeg som styrer det. Det er agenten min som styrer det. Jeg har fokus på å spille hockey, jeg.

- Men du ønsker å fortsette her, du trives som fisken i vannet?

- Joda. Det er klart at jeg trives bra her. Så hvis vi blir enige og sånn så er det jo her man vil være, Zuccarello.

FAN: Den amerikanske 80-tallstjernen Cyndi Lauper. Foto: WENN
FAN: Den amerikanske 80-tallstjernen Cyndi Lauper. Foto: WENN

En annen som trivdes på kamp var 80-tallstjernen Cyndi Lauper. Da VGs reporter spurte om hva hun synes om den norske NHL-stjernen svarte hun svært positivt.

- Jeg elsker ham! Jeg synes han er fabelaktig!

Historisk sett vanskelig

Rangers vant den første kampen, men etter at Penguins vant de tre neste så det relativt håpløst ut, men Rangers har på imponerende vis kommet tilbake mot laget de har historisk sett har slitt med i sluttspill.

Lagene har blant annet spilt 11 oppgjør i Madison Square Garden, og Pittsburgh har vunnet hele ni av disse. Det skal kanskje sies at mesteparten av seirene var på tidlig 90-tall, da spillere som Mario Lemieux og Jaromir Jagr gjorde at Penguins slo de fleste.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport