Hovedinnhold

Webber vant Monaco Grand Prix

* Seks forskjellige vinnere på de seks første løpene i formel 1

FEIRET MED PRINSEN: Mark Webber gliser bredt med trofeet sammen med Prins Albert av Monaco. Foto: Reuters
FEIRET MED PRINSEN: Mark Webber gliser bredt med trofeet sammen med Prins Albert av Monaco. Foto: Reuters
Mark Webber kopierte triumfen fra 2010 i Monte Carlo søndag og gikk til topps i årets utgave av det spektakulære løpet.

Han ble den sjette vinneren av en VM-runde i formel 1 i år, noe som viser at sesongen er jevnere enn noensinne, for det har ikke vært mer enn seks forskjellige runder som er avviklet til nå.

Søndagens fartsfest i Monte Carlo var også jevnere enn den pleier å være, og det skilte mindre enn et sekund mellom de tre første. Webber, som kjører for Red Bull, vant med tyske Nico Rosberg på annenplass. Det skilte 0,6 sekunder mellom de to beste, mens tredjemann, spanjolen Fernando Alonso, som kjører for Ferrari, var tre tideler bak Rosberg igjen.

Webber ledet fra start til mål. Han hadde da også beste startspor og fikk en så god start at han beholdt posisjonen sin, og etter at han var kommet seg i teten, slapp han aldri noen forbi seg, men det var jevnt og tett, og han måtte bruke alle sine beste egenskaper for å holde de hardeste konkurrentene bak seg helt til mållinjen var passert.

De tre beste sto i en klasse for seg, og dette var Webbers første seier siden han gikk til topps i Brasil på slutten av sesongen i fjor.

Fantastisk

- Dette er en strålende og fantastisk dag for både meg og for laget, jublet Webber etter å ha fått pokal fra fyrst Albert og sprutet champagne over alle dem som sto i nærheten.

- Det er helt fantastisk å stå på toppen av seierspallen her igjen, fortsatte han.

- Selv om jeg var foran hele tiden, torde jeg ikke tro at seieren skulle bli min før jeg var gjennom aller siste sving. først da kunne jeg begynne å jule, innrømmet han overfor journalistene etter løpet.

- Dette er Monte Carlo. Du kan aldri være sikker på noen ting, for det er så jevnt og tett og små marginer som kan bli avgjørende, sa han.

De tre beste var i en liten klasse for seg, men Sebastian Vettel på fjerde- og Lewis Hamilton på femteplass var heller ikke langt unna tettrioen. Det skilte litt over fire sekunder mellom de fem beste, men seierskampen sto først og fremst mellom de tre beste.

Alonso leder VM

Fernando Alonso har nå ledelsen i VM-sammendraget med 76 poeng, men Vettel og Webber med 73 puster ham i nakken. Så også i VM-sammendraget er det jevnt og tett denne sesongen.

Søndag kon 15 av 24 kjørere til mål i et løpet som var preget av svært få uhell. en av dem som måtte bryte var den tidligere tyske verdensmesteren Michael Schumacher. Han fikk tekniske problemer og sluttet løpet i pit stopen etter 64 runder.

De aller fleste kjørerne klarte seg med en pit stop.

- Målet mitt i dag var å komme foran Vettel og Hamilton i mål, sa Alonso. Han klarte den oppgaven etter litt heldig kjøring og en litt heldig pit stop.

- Vi tok Hamilton med perfekt timing på pit stoppet, så jeg skylder støtteapparatet en stor takk, sa Alonso etter tredjeplassen.

Monaco Grand Prix:
1) Mark Webber, Australia (Red Bull) 1.46.06,557, 2) Nico Rosberg, Tyskland (Mercedes) 0,643 sek. bak, 3) Fernando Alonso, Spania (Ferrari) 0,947, 4) Sebastian Vettel, Tyskland (Red Bull) 1,343, 5) Lewis Hamilton, Storbritannia (Mc Laren Mercedes) 4,101, 6) Felipe Massa, Brasil (Ferrari) 6,195, 7) Paul Di Resta, Storbritannia (Forece India) 41,537, 8) Nico Hulkenberg, Tyskland (Force India) 42,562, 9) Kimi Räikkönen, Finland (Lotus) 44,036, 10) Bruna Senna, Brasil (Williams) 44,516.

Sammenlagt (6 av 20 løp):
1) Alonso 76 poeng, 2) Vettel 73, 3) Webber 73, 4) Hamilton 63, 5) Rosberg 59, 6) Räikkönen 51, 7) Jenson Button, Storbritannia (McLaren Mercedes) 45, 8) Romain Grosjean, Frankrike (Lotus) 35, 9) Pastor Maldonado, Venezuela (Williams) 29, 10) Sergio Perez, Mexico (Sauber) 22.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Motorsport

Se neste 5 fra Motorsport