Hovedinnhold

Ullevålseter etter jurymøte: - En krangel jeg skal vinne

SLO TILBAKE: Pål Anders Ullevålseter kjørte seg kraftig opp den bitre poengstraffen han fikk tirsdag. Foto: Reuters
SLO TILBAKE: Pål Anders Ullevålseter kjørte seg kraftig opp den bitre poengstraffen han fikk tirsdag. Foto: Reuters
Pål Anders Ullevålseter slo tilbake etter den bitre tidsstraffen og kjørte seg opp 12 plasseringer med 14. plass på onsdagens etappe i Dakar-rallyet.

- Som ventet var det vanskelig terreng i dag, og jeg måtte blant annet kjøre gjennom elver der vannet gikk helt opp til lårene, men jeg føler at jeg fikk det til ganske bra likevel, sa Ullevålseter etter gjennomført etappe.

- Vi kjører tre-fire timer i strekk hver dag i mellom 2500 og 3000 meter høyde. Jeg må innrømme at jeg synes det er veldig tøft, og jeg blir både kvalm og svimmel av dette. Håper jeg er bedre akklimatisert torsdag.

Etter tirsdagens etappe, som han gjennomførte langt over forventning, fikk Ullevålseter den bitre beskjeden om at det ble 40 minutters tidsstraff fordi arrangøren ikke hadde registrert ham på to av sjekkpunktene.

Det hjalp ikke å forklare at han hadde vært innom begge. Sammenlagt falt han fra 8.- til 29.-plass, og håpet om en pallplassering totalt er langt på vei ute dersom han ikke når fram med sin anke.

- Jeg har møte med juryen i dag, og det er en krangel jeg skal vinne, sa han optimistisk.

VG Debatt: Diskuter her!

Da gjorde det godt å vise at han ikke lar seg knekke. Med 14.-plass på den 4. etappen onsdag kjørte han seg opp til 17.-plass totalt i motorsykkelklassen.

- Det var veldig jevnt. To minutter raskere så ville jeg vært blant de sju beste på etappen, sa Ullevålseter.

Tittelforsvarer Marc Coma fra Spania vant onsdagens etappe. Han slo tilbake etter at han tirsdag kjørte seg vill og mistet sammenlagtlederen. Cyril Despres fra Frankrike beholder ledelsen sammenlagt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Motorsport

Se neste 5 fra Motorsport