Hovedinnhold

Solberg-seier i Frankrike

TIL TOPPS: Henning Solberg vant S2000-klassen i Frankrike. Foto: Scanpix
TIL TOPPS: Henning Solberg vant S2000-klassen i Frankrike. Foto: Scanpix
Henning Solberg opplever en ny vår som rallyfører i sin nye bil. Søndag vant han S2000-klassen i Rally Frankrike.

- Det er første Solberg-seier i et VM-rally siden 2005, så dette er stort, jublet eldstebror Solberg. Han har valgt å kjøre en Ford Fiesta S2000 i asfaltløpene i årets VM, og det har han gjort med stor suksess.

VGD:Diskuter runden her!

Henning Solberg måtte i all hast hente inn belgiske Stephane Prevot som reservekartleser noen timer før rallyet startet. Det var ikke lett å se på kjøringen. Sammenlagt seiret han 23,4 sekunder foran svenske Patrik Sandell.

- Stephane er svært rutinert, og jeg er kjempeglad for at han kunne bli med da Ilka (Minor) ble skadet. Samarbeidet mellom oss fungerte perfekt, og bilen var fantastisk. Det er utrolig morsomt å sitte i den beste bilen i klassen, sa Solberg.

Les også: Petter Solberg avsluttet sterkt lørdag

Det var vanskelige forhold med mye regn og til dels gjørmete veier. Solberg ledet S2000-klassen gjennom nesten alle de 19 fartsprøvene og kjørte til tider raskere enn WRC-førere. Han endte på en sterk 9.-plass totalt i løpet.

Andreas Mikkelsen, Eyvind Brynildsen og Mads Østberg deltok også i S2000-klassen, som er for firehjulsdrevne rallybiler med toliters motor uten turbo.

Sportsinteressert?Følg VG Nett-sporten på Facebook!

Mikkelsen vant ni av de 19 fartsprøvene, men tekniske problemer sendte ham ut av seierskampen. Han endte på 7.-plass, mens Brynildsen ble nummer åtte. Østberg spolerte sine sjanser med en avkjøring fredag.

S2000-bilene er basis for neste års WRC-biler, men da vil de få 1600 ccm turbomotor.

Neste VM-runde er Rally Spania 22.-24. oktober. Også det er et asfaltrally, og Henning Solberg vil igjen kjøre seiersbilen fra helgen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Motorsport

Se neste 5 fra Motorsport