Hovedinnhold

Schumacher: - Jeg gjør comeback!

COMEBACK: Michael Schumacher tar Felipe Massas plass. Foto: EPA
COMEBACK: Michael Schumacher tar Felipe Massas plass. Foto: EPA
(VG Nett) Michael Schumacher har vært i møte med Ferrari-sjefene i dag, og bekrefter nå nyheten - legenden gjør comeback bak Formel 1-rattet!

Avgjørelsen kommer som en konsekvens av Felipe Massas skrekkulykke forrige helg. Ferrari-sjåføren kræsjet og pådro seg alvorlige hodeskader under et Grand Prix-løp i Ungarn.

Det åpner for Schumacher, som den 23. august stiller til start i Grand Prix-løp i Valencia. Det blir for første gang på tre år.

Diskutér motorsport her!

- Jeg har snakket med Stefano Domenicali og Luca di Montezemolo (Ferrari-sjefer, journ.anm.) i dag, og vi har blitt enige om at jeg overtar Felipes plass, sier Schumacher ifølge tyske medier.

Han mener han skyldte Ferrari å stille opp.

- Selv om det er slik at Formel 1-kapittelet i mitt liv lenge har vært over, kan jeg ikke ignorere denne uheldige situasjonen teamet nå har havnet i, sier han ifølge Sky Sports.

Spesialprogram for Schumi

- Vi vil la Michael Schumacher erstatte Felipe Massa fram til han er i stand til å kjøre igjen, uttaler representanter for Ferrari.

- Michael Schumacher har sagt seg villig, og i løpet av de neste dagene skal han gjennom et spesialprogram. Det skal gjøre ham klar til å stille til start i European Grand Prix 23. august.

Les også:Ferrari åpner for legende-comeback

Tidligere denne uka begynte spekulasjonene om et stjernecomeback å florere. Ferrari ville ikke utelukke at den sjudobbelte verdensmesteren kunne være en mulig Massa-erstatter, men Schumachers agent, Willi Weber, gikk ut og sa at et comeback ikke var aktuelt.

Nå bekrefter altså legenden selv nyheten om at Ferrari får en legendarisk erstatter for brasilianske Felipe Massa.

Massas skrekkulykke i Ungarn forrige helg fikk fatale følger. Han ble truffet av en fjær på nærmere ett kilo i rundt 270 kilometer i timen. Det ga brasilianeren en stygg øyeskade, som i verste fall kan sette en stopper for karrieren hans. I tillegg pådro han seg kuttskader i hodet, skader på hodeskallen og hjernerystelse.

VGTV:Her får Massa en bildel i hodet

Massa ble operert i hodet umiddelbart etter ulykken, og i dag kom meldingen om at han sannsynligvis ikke får varige mén.

Michael Schumacher er i dag rådgiver i Ferrari, etter at han ga seg som sjåfør etter 2006-sesongen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Motorsport

Se neste 5 fra Motorsport