Hovedinnhold

Schumacher hasteoperert etter alvorlig skiulykke

**Sykehuset: Tilstanden er kritisk - skal ha blitt operert to ganger

Formel 1-legenden Michael Schumacher (44) pådro seg hjerneblødning i et alvorlig fall da han sto på ski sammen med sin 14 år gamle sønn søndag formiddag.

Fakta om Michael Schumacher

  • Født: 3. januar 1969 i Hürth-Hermülheim, Tyskland
  • Sivilstand: Gift med Corinna, to barn (Gina-Maria og Mick)
  • Tidligere team: Jordan, Benetton, Ferrari, Mercedes
  • Formel 1-debut: 25. august 1991
  • Grand Prix-seire: 91
  • VM-titler: 7 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004)
  • Kilde:NTB

Ved 01-tiden natt til mandag sto fans av Michael Schumacher og ventet på nyheter utenfor Universitetssykehuset i Grenoble, melder nettstedet RMC Sport.

Flere aviser melder at den tyske formel 1-stjernen kjemper for livet etter at han falt og slo hodet i en skibakke på ferie i Meribel i de franske alper søndag.

Den tyske avisen  Bild  skriver at Schumacher ble operert to ganger natt til mandag. Det samme melder franske  Le Dauphine .

Schumacher var ute sammen med sønnen på 14 år da ulykken skjedde ved 11-tiden, bekrefter Schumachers management overfor nyhetsbyrået AP. De bekrefter også at formel 1-stjernen falt på hodet i ulykken.

Ble operert

Universitetssykehuset i Grenoble sendte søndag kveld ut en pressemelding der det sto at ble han innlagt klokken 12.40 søndag ettermiddag, og omgående gjennomgikk et nevrokirurgisk inngrep i hodet.

Tilstanden hans er fremdeles kritisk, opplyser sykehuset i meldingen. Meldingen er signert av en nevrokirurg, en anestesilege og sykehusets underdirektør.

Schumacher var bevisst etter fallet, men ankom sykehuset i koma, skriver AP. Fortsatt skal den tidligere formel 1-kjøreren ligge i koma på sykehuset.

Var bevisst

Ifølge AFP er Schumacher i livsfare på grunn av skadene, og skal ha pådratt seg en hjerneblødning.

- Han var i sjokk, men ved bevissthet. Han hadde på seg hjelm da han falt og slo hodet i en stein, uttalte hotelldirektør Christophe Gemignon-Lecomte ikke lenge etter ulykken.

VENTER: En fan av Formel 1-legenden venter på nyheter utenfor sykehuset ikledd den kjente, røde Ferrari-capsen. Foto: Afp
VENTER: En fan av Formel 1-legenden venter på nyheter utenfor sykehuset ikledd den kjente, røde Ferrari-capsen. Foto: Afp


Ifølge nettstedet RMC Sport befant Schumacher seg mellom rød og blå løype da ulykken inntraff. Flere nyhetsbyråer melder at han kjørte off piste - utenfor løypene - da ulykken inntraff.

Hverken sykehuset i Grenoble eller Schumachers pressetalskvinne hadde mye informasjon å gi søndag kveld, men varslet at det vil komme ny informasjon mandag.

RMC Sport skrev tidlig om Schumachers forverring og at han hadde pådratt seg en hjerneblødning, og flere franske og tyske medier siterte dem på Schumachers tilstand. De meldte da at kona Corinna og deres barn var på plass på sykehuset.

Hentet inn nevrokirurg

Le Dauphiné skriver at nevrokirurgen Gérard Saillant er blitt hentet fra Paris. Saillant er en venn av Schumacher og opererte ham for et benbrudd etter en alvorlig Formel 1-krasj på Silverstone i 1999.

SYKEHUSET: Et helikopter står parkert utenfor Universitetssykehuset i Grenoble der Schumacher får behandling etter fallulykken. Foto: Afp
SYKEHUSET: Et helikopter står parkert utenfor Universitetssykehuset i Grenoble der Schumacher får behandling etter fallulykken. Foto: Afp


Saillant er professor i ortopedi og traumatologi ved Hôpitaux Universitaires Pitié-Salpêtière. Han er også en av Frankrikes fremste spesialister innen idrettsmedisin og nevrokirurgi.

Bild Zeitung skriver at politiet og fjellredningstjenesten opplyser at ulykken inntraff på 2783 meters høyde i et kryss mellom to bakker, Chamois (rød) og Biche (blå). Klokken 11.53 ble Schumacher fløyet til sykehuset i Albertville, og han ble deretter flyttet til universitetssykehuset i Grenoble fordi skadene var mer alvorlige enn først antatt.

Universitetssykehuset i Grenoble ble umiddelbart avsperret av politiet, og det ble foretatt MR-undersøkelse av Schumachers hode.

Erfaren på ski

Den tidligere Formel 1-kjøreren har stått mye på ski, og var i mange år fast gjest i bakkene i Trysil, der han har en luksushytte.

Alpinanlegget der ulykken skjedde ligger ikke langt fra Schumachers feriested i Courchevel. Feriestedet kjøpte Schumacher i 2006. Han bor til daglig i Sveits med kona Corinna og deres barn.

Den 44 år gamle tyskeren la opp som Formel 1-sjåfør etter 2012-sesongen. Han ble verdensmester i 1994 og 1995 og samtlige sesonger mellom 2000 og 2004. Han har totalt sju titler som verdensmester.

SKIENTUSIAST: Michael Schumacher er glad i å stå på ski. Dette bildet er fra 2005, da Schumacher deltok i et slalom-renn i Madonna di Campiglio i Dolomittene i Italia. Foto: AFP
SKIENTUSIAST: Michael Schumacher er glad i å stå på ski. Dette bildet er fra 2005, da Schumacher deltok i et slalom-renn i Madonna di Campiglio i Dolomittene i Italia. Foto: AFP


Ønskes god bedring

Søndag kveld er det mange som ønsker Formel-1-legenden god bedring på sosiale medier.

Blant dem er tyske landslagsspilleren Lukas Podolski (28), som ønsket Schumacker «God bedring» på Twitter i dag. Formel 1-kjørerne Adrian Sutil og Romain Grosjean ønsket Schumacher god bedring på Twitter.

Siste saker fra Motorsport

Se neste 5 fra Motorsport