Hovedinnhold

Rune Rudberg med englevakt i stygg motorsportulykke

(VG Nett) Her krabber Rune Rudberg uskadd ut av vraket etter flere voldsomme rundkast under helgens NM-runde i shortcar.

- Jeg ventet egentlig bare på at det skulle bli mørkt. Heldigvis ble det ikke det, sa Rune Rudberg til Varden etter krasjen.

VGTV:  Se det voldsomme krasjet til Rudberg 

1001, 1002 og 1003 er et gammelt trafikktips for å holde avstand til bilen foran seg. Når det gjelder Rune Rudberg, har firesifrede tall oftest handlet om nedlagte damer.

I pinsehelgen gjaldt det bilkjøring også for Rudberg, og dansebandkjendisen var svært heldig som slapp fra et voldsomt rundkast uten alvorlige skader da han deltok i NM-runden i grenen shortcar på Grenland Motorsportsenter.

Det var NMK Grenland som arrangerte runden, og nestleder Per Christian Doksrød kan fortelle om en meget stygg smell.

- Det kunne gått skikkelig ille. Stolen hans revnet og løsnet i bånn, og det gikk et realt støkk gjennom publikum. Ambulansen var der på få sekunder, og heldigvis endte alt godt, sier Per Christian Doksrød til VG Nett.

Rune Rudberg ble grundig sjekket av helsepersonell etter ulykken.

- Jeg hadde vel et sted mellom 80 og 100 kilometer i timen da jeg feilberegnet litt i den ene svingen. Bilen ble kastet flere meter opp og bort i lufta. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg gikk rundt. Heldigvis viser det seg at en sitter en rimelig trygt inne i førerhuset, sa Rudberg utenfor shortcar-vraket.

- Det kunne gått riktig ille det her, innrømmer humørsprederen.

Rune Rudberg er regjerende norgesmester i shortcar. Grenen er en norsk oppfinnelse. Shortcar er en liten og lett, standardisert racerbil som brukes i tre av klassene i norsk motorsport.

BILGAL: Rune Rudberg er en motorsportinteressert herremann. Foto: Richard Eriksen
BILGAL: Rune Rudberg er en motorsportinteressert herremann. Foto: Richard Eriksen

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Motorsport

Se neste 5 fra Motorsport