Hovedinnhold

Østberg: - Det sprøeste jeg har gjort

* Rallyføreren laget rallyshow i Trysil - satte uoffisiell verdensrekord

(VG Nett) Mads Østberg hoppet over 50 meter i alpinbakken i Trysil og satte uoffisiell verdensrekord i hopp med bil på snøføre.

Lørdag var Mads Østberg invitert til Trysil og arrangementet «DC ALL IN» for å lage rallyshow i en av Norges største alpinbakker.

VGTV: Se videoen her.

En alpinbakke som vanligvis forbindes med ulike vintersporter var forvandlet til Østbergs lekegrind.

VG Nett-leser:
Mads Østberg ble nummer 2 i 2011, og er selvsagt en man har forventninger til.
Diskuter her! 

- I likhet med i fjor arrangeres «DC ALL IN» for å lage litt show og for å ha det gøy. Jeg gjør jo vanligvis mye rart med bil, men dette var noe nytt, sier Mads Østberg til VG Nett.

LAGET SHOW: Mads Østberg laget rallyshow i alpinbakken i Trysil. Foto: Cyclone/SkiStar Trysil
LAGET SHOW: Mads Østberg laget rallyshow i alpinbakken i Trysil. Foto: Cyclone/SkiStar Trysil

Knuste amerikansk rekord

Ifølge Østberg selv hadde den amerikanske rallyføreren Ken Block rekorden på i et sted mellom 40 og 50 meter. Den rekorden var åpenbart god, for Østberg måtte ha flere forsøk for å slå amerikanerens lengde.

- På det første hoppet landet vi med bakhjulene på kanten og vi var nok sjokkerte begge to da vi merket hvor vi egentlig landet. Etter hvert ble det bedre, sier Østberg.

Bygget hoppet på øyemål

Han innrømmer at det ikke var gjort noen beregninger eller tanker om hoppet i forkant, og at de var nokså heldige som klarte å beregne det riktig.

Bak hoppkanten var det laget et mellomrom på 20 meter mellom hoppet og landingsrampen. Selve landingsrampen var på omtrent 40 meter, noe som betyr at det i teorien var mulig å hoppe om lag 60 meter.

- Hoppet var bygget på øyemål og farten bestemte vi bare der og da. Vi var veldig nervøse, men det gikk greit. Dette var nok det sprøeste jeg har gjort noen gang, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Motorsport

Se neste 5 fra Motorsport