Hovedinnhold

Norsk rallycrosstalent i branndrama

(VG Nett) Rallycrosstalentet Mats Lysen (21) var brennhet i årets første EM-runde. Men i dag var det ikke Lysen som var i fyr og flamme - men bilen hans.

Helt i starten av dagens EM-runde i Ungarn, sa det stopp for 21-åringen. Flammene slo opp fra bilen og Lysen måtte komme seg ut.

- Det var en slange til turboen som røk, da sprutet det olje som tok fyr. Det ble en del flammer i motorrommet og under bilen, forteller Lysen til VG Nett.

Brannmannskapene og rallycrossutøveren fikk raskt kontroll over flammene.

- Det så nok mer dramatisk ut enn hva det var. Det gikk mest utover bilen. Heldigvis er det veldig god sikkerhet i bilen, men selvsagt skvetter man når sånt skjer. Det brenner voldsomt når det først tar fyr, fortsetter han.

- Det er sånt som kan skje, legger han til.

- Morgendagen blir viktig

Mens mekanikerne jobber på spreng for å få bilen klar til morgendagens omgang i Ungarn, ser Lysen videre og vil glemme dagens dramatikk.

- Jeg må bare gjøre det beste ut av det. Det kan bli en lang natt for mekanikerne, men de er flinke så jeg håper bilen blir klar, sier han.

Lysen har som mål om å komme på pallen sammenlagt i årets EM, nå begynner allerede varsellampene å lyse.

- Jeg fikk en veldig god start med en andreplass i den første runden, etter det har jeg hatt mye stang ut. Derfor blir morgendagen viktig, sier han.

Hjem til Norge

Runden i Ungarn er den fjerde av i alt ti runder i EM-sesongen.
- Det er fortsatt tidlig, sier Lysen som for øyeblikket ligger på en niendeplass med 17 poeng. Liam Doran leder EM sammenlagt med 37 poeng.

- Neste runde er på hjemmebane. Der vant jeg i fjor, så er det Sverige helgen etter, legger han til.

Lysen kjører sin fjerde fulle EM-sesong, og i fjor ble han nummer fem i klassen Super Cars.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Motorsport

Se neste 5 fra Motorsport