Hovedinnhold

Talsmann: – Petter Solberg trodde han skulle dø

<p>TOMMELEN OPP: Petter Solberg fikk en av de ansatte på sykehuset i Canada til å ta dette bildet av seg natt til mandag.</p>

TOMMELEN OPP: Petter Solberg fikk en av de ansatte på sykehuset i Canada til å ta dette bildet av seg natt til mandag.

Foto: Privat
Petter Solberg (41) hadde dødsangst da han opplevde karrierens verste krasj i Canada sent søndag kveld.

Denne saken handler om:

– Petter fortalte meg at han ikke hadde følelse i beina.  Han trodde han skulle dø, sier PR-sjefen Per-Espen Løchen til VG mandag morgen.

Solberg ligger og sover når VG snakker med Løchen, som forteller at Anton Marklund kjørte inn i Solbergs bil bakfra - etter målpassering i VM-runden. Bremsene sviktet på bilen til svensken, som hadde 142 km/t da han braste inn i Solberg. Nordmannen kjørte i rundt 40 km/t og var totalt uforberedt på sammenstøtet.

– «Takk Gud for at jeg hadde nakkebeskyttelsen», var det første Petter sa til meg. Ellers hadde nakken røket tvers av, er jeg redd.

SMELL: Petter Solberg ble påkjørt etter å ha passert målstreken under løpet i Canada.
SMELL: Petter Solberg ble påkjørt etter å ha passert målstreken under løpet i Canada. Foto: PSRX

Førerne i VM har en svær beskyttelse rundt nakken. Denne er påbudt.

Les også: Petter Solberg til sykehus etter krasj.

Solberg er nå utskrevet fra sykehus etter at de kanadiske legene hadde sjekket at det ikke var brudd eller indre skader. Han rakk også å sende et bilde fra sykesengen.

I en pressemelding fortalte Solberg selv dette:

<p>SAMMENSTØTET: Her blir en total uforberedt Petter Solberg påkjørt av Anton Marklund.</p>

SAMMENSTØTET: Her blir en total uforberedt Petter Solberg påkjørt av Anton Marklund.

Foto: PSRX

– Jeg har fryktelig vondt i rygg, nakke og den ene leggen og albuen, men håper det vil lege seg forholdsvis raskt. Jeg er veldig lettet over at det gikk så bra som det gjorde. Akkurat nå er jeg mest bekymret for bilen. Det blir en stor jobb å få den klar til neste løp i Frankrike mindre enn en måned fram i tid. Men nå leder vi VM igjen, og det hjelper på motivasjonen.

Per-Espen Løchen forteller til VG:

– Petter er klar på at dette er den verste krasjen i hele hans karriere. Og han har hatt en del!

Les også: Petter Solberg overtar ledelsen i VM

Den mest alvorlige krasjen til nå skjedde under rally-VM i 2004 da han og kartleser Phil Mills hadde en voldsom ulykke under VM-runden i Tyskland.

– Anton Marklund er veldig lei seg. Han spør hele tiden hvordan det er med Petter. Han kunne ikke noe for det. Bremsene på bilen hans sviktet, slik at han hadde bare bakbremser på det våte underlaget, forteller Per-Espen Løchen.

– Han har selv blåmerker på hele overkroppen. Det sekspunkts sikkerhetsbeltet har satt igjen store merker.

Les også: Slik ble Norge en stormakt i motorsport.

Grunnen til at man med sikkerhet kan si at ulykken skjedde i 142 km/t, er at disse gutta har dataenheter i bilen som registrerer den slags.

– Det spesielle med denne krasjen er at Solberg allerede var over målstreken og fullstendig uforberedt på at han skulle få en bil i baken. Det skjedde omtrent 100 meter etter mål. Han følte at setet «fløt rundt i bilen». Han hadde dødsangst, sier Løchen.

– Jeg har vært utsatt for mange ulykker opp gjennom årene, og flere av dem har vært fæle, men dette var den verste. Jeg var totalt uforberedt på å bli truffet så hardt etter målgang. Sammenstøtet var så hardt at setefestene inn til karosseriet brakk tvers av. Alt gikk i sakte film, og følelsen da det skjedde var helt forferdelig, sier Solberg i en pressemelding.

Svensken smadret bakparten på Solbergs bil i sammenstøtet. Redningspersonell kom forholdsvis raskt til stedet og måtte hjelpe Solberg over i en ventende ambulanse. 

Les også: Andreas Mikkelsen vant dramatisk VM-rally.

Østfoldingen har vunnet rallycross-VM sammenlagt de siste to sesongene og takket være sin gode kjøring i helgen passerte han Mattias Ekström og overtok ledelsen i mesterskapet. Solberg ble bare nummer fem i finalen, men de spesielle reglene i rallycross-VM som gjør at alle omganger er tellende, gjør at nordmannen sanket masse poeng i løpet av helgen.

Solberg leder nå med fire poengs margin til Ekström, mens bergenseren Andreas Bakkerud er nummer tre, 29 poeng bak landsmannen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Motorsport

Se neste 5 fra Motorsport