Hovedinnhold

Sønnen snakker for første gang om Michael Schumacher etter ulykken

<p>LIGNER PAPPA: Mick Schumacher er oppvokst i et motorsportsdepot, og har selv lyst til å bli verdensmester i formel1. Pappa Michael tok gull syv ganger. Det er rekord. Motorsportsinteresserte vil legge merke til at han har samme lue-reklame som faren hadde i mange år.</p>

LIGNER PAPPA: Mick Schumacher er oppvokst i et motorsportsdepot, og har selv lyst til å bli verdensmester i formel1. Pappa Michael tok gull syv ganger. Det er rekord. Motorsportsinteresserte vil legge merke til at han har samme lue-reklame som faren hadde i mange år.

Foto: Hamad I Mohammed, Reuters
Michael Schumachers sønn Mick fylte 18 år sist uke. Nå snakker han for første gang siden den tragiske ulykken i romjulen 2013 om sin far.

Denne saken handler om:

Mick var sammen med pappa Michael desemberdagen da verdens mestvinnende formel1-fører sto på ski i Meribel, falt og slo hodet mot en stein. Selv om han brukte hjelm, pådro han seg alvorlige hodeskader.

Schumachers nøyaktige tilstand er ikke kjent, fordi familien hele tiden har vært klar på at de ønsker å holde det for seg selv.

Les også: Ekssjef om Schumacher: – Det er oppmuntrende tegn

– Min far er min rollemodell. Han er den beste. Mitt idol, sier Mick Schumacher i et intervju med den tyske TV-kanalen RTL.

<p>SKADET: Michael Schumacher mot slutten av karrieren, da han kjørte for Mercedes.</p>

SKADET: Michael Schumacher mot slutten av karrieren, da han kjørte for Mercedes.

Foto: Yasuyoshi Chiba, AFP

Sønnen er et lovende motorsportstalent, og snart starter formel3-serien, der han skal være med denne sesongen. Han har trent på Red Bulls bane i Østerrike.

Mick er klar på at han ønsker å kjøre i farens spor og håper at han en dag kan nå helt til topps i den mest prestisjefylte motorsportsklassen.

– Det er mitt absolutte mål. Jeg ønsker å bli verdensmester i formel1. Det håper enhver racerfører, tror jeg, sier han.

Les også: Andreas Mikkelsen mister VM-jobben.

Pappa Michael Schumacher er syv ganger verdensmester. Det er rekord.

Det er altså sparsomt med opplysninger om hans tilstand. Han lå først i koma i 168 dager, før han kunne forlate sykehuset i Grenoble. Høsten 2014 ble Michael Schumacher flyttet hjem til familiens gods i Sveits. Der har kona Corinna bygd opp en egen sykeavdeling der helsepersonell våker over motorsportsstjernen døgnet rundt.

Les også: Schumacher-behandling koster 1,2 mill i uken

Hun har vært bevisst på at mannens helsetilstand skal bli innenfor godsets gjerder. De som jobber der, har streng taushetsplikt.

Mannen bak bilene som ga Michael Schumacher syv VM-titler, sa i november at det er «oppmuntrende tegn» etter den tragiske skiulykken i 2013.

– Det er oppmuntrende tegn, og vi ber alle hver dag at vi skal se flere av dem, sa Ross Brawn til BBC.

Michael Schumacher la opp i 2006 etter å ha vunnet 91 Grand Prix-løp. Siden gjorde han comeback for Mercedes i 2010, men Schumacher kom aldri tilbake til gamle høyder. Hans siste løp var Brasil Grand Prix i 2012. Debuten kom under Belgia Grand Prix i 1991.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Motorsport

Se neste 5 fra Motorsport