Hovedinnhold

Schumachers kone forsøkt utpresset: – Det kan skje barna noe

<p>EKTEPAR: Michael Schumacher med kona Corinna i Madonna di Campiglio i 2005.</p>

EKTEPAR: Michael Schumacher med kona Corinna i Madonna di Campiglio i 2005.

Foto: Alberto Pellaschiar, AP
Michael Schumachers kone Corinna har blitt forsøkt presset for 8,5 mill. kroner. En 25-åring ble onsdag dømt til betinget fengsel.

Denne saken handler om:

Samtidig som den tidligere Formel 1-kongen ligger hjelpeløs i sykesengen etter ulykken romjulen 2013, har kona blitt utsatt regulær utpressing.

Trusselen var at «det kunne skje barna noe», melder flere tyske medier, gjengitt hos Focus.de.

Hverken Corinna Schumacher, eller en annen person som ble forsøkt utpresset, betalte. Politiet fant mannen fordi han oppga hvilket kontonummer de skulle sende pengene til, forteller hans advokat Achim Unden.

Corinna og Michael Schumacher har to barn: Gina-Marie (19) og Mick (18).

Les også: Ekssjef om Schumacher: – Det er oppmuntrende tegn

Det var byretten i Reutlingen i Baden-Württemberg som denne uken behandlet saken der Schumacher-familien var involvert. Ifølge advokaten var den nå dømte 25-åringen i en dårlig tilstand psykisk da dette skjedde, blant annet fordi han fryktet å miste jobben som maler. Den betingede dommen er på 21 måneder.

– Vi lever i en flyktig verden. Derfor ber vi om en liten donasjon på 900 000 euro, het det i trusselbrevet, ifølge avisen Südwest Presse, som også opplyser at mannen ikke hadde noen kriminell løpebane fra før.

I tillegg til den betingede fengselsdommen, må mannen også betale rundt 40 000 kroner til to veldedige organisasjoner, samt gjøre 50 timer samfunnsnyttig arbeid.

Corinna Schumacher var stevnet som vitne, men møtte ikke i retten. Hun har siden ulykken jobbet intenst for at mannen skal bli frisk. Hun har konsekvent nektet å fortelle hvor alvorlig skadet han er.

Les også: Kristin (55) var lei av å bare se på sønnen: Kjører 0–100 km/t på 1 sek.

Sønnen Mick var sammen med Michael Schumacher da den tragiske skiulykken skjedde i desember 2013. Mens de tidlig på 2000-tallet ferierte i Trysil i romjulen, hadde droppet Norge og sto den gang på ski i Meribel i Frankrike. Faren falt og slo hodet mot en stein. Selv om han brukte hjelm, pådro han seg alvorlige hodeskader.

Mick er et stort motorsportstalent, skal i år kjøre Formel 3 og uttalte seg nylig for første gang om faren:

– Min far er min rollemodell. Han er den beste. Mitt idol, sa sønnen i et intervju med den tyske TV-kanalen RTL.

Les også: Drifting-Aasbø: Smaker godt å vinne med «konebil»

Mick var klar på at han ønsker å kjøre i farens spor og håper at han en dag kan nå helt til topps i den mest prestisjefylte motorsportsklassen.

– Det er mitt absolutte mål. Jeg ønsker å bli verdensmester i Formel 1. Det håper enhver racerfører, tror jeg, sa han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Motorsport

Se neste 5 fra Motorsport