Hovedinnhold

Petter Solberg turte ikke se på da sønnen (15) debuterte i rally

<p>DEBUT: Oliver Solberg er bare 15 år, men har fått dispensasjon til å kjøre rally i Latvia. Som kartleser hadde han rutinerte Veronica Engan (32, t.v.), som har sittet i passasjerstolen for flere av Norges beste rallyførere.</p>

DEBUT: Oliver Solberg er bare 15 år, men har fått dispensasjon til å kjøre rally i Latvia. Som kartleser hadde han rutinerte Veronica Engan (32, t.v.), som har sittet i passasjerstolen for flere av Norges beste rallyførere.

Foto: Privat
Petter Solberg (42) var på plass, men turte ikke se på da hans sønn Oliver (15) lørdag debuterte som rallykjører.

Denne saken handler om:

Det skjedde i Latvia, der det er mulig for 15-åringer å få dispensasjon til å kjøre billøp, så lenge som de har en kartleser med førerkort.

Eplet har definitivt ikke rullet så langt fra stammen, for Oliver Solberg ble nummer to blant de tohjulsdrevne bilene – og var aller best blant juniorene (under 18 år) i det som heter Rally Aluksne.

– Utrolig. Dette trodde jeg ikke, sier Petter Solberg til VG.

– Han turte ikke se på. Han var så nervøs, sier sønnen Oliver når VG treffer ham på telefon.

<p>TIL TOPPS: 15 år gamle Oliver Solberg på toppen av seierspallen som vinner av juniorklassen (opp til 18 år). Blant alle som hadde bilen med tohjulstrekk, ble han nummer to.</p>

TIL TOPPS: 15 år gamle Oliver Solberg på toppen av seierspallen som vinner av juniorklassen (opp til 18 år). Blant alle som hadde bilen med tohjulstrekk, ble han nummer to.

Foto: Privat

Far og sønn innrømmer at testen tidligere denne uken ikke gikk så bra. Da endte det med «rulling». Men da alvoret kom, kjørte 15-åringen på en måte som gjør tidligere verdensmester Petter Solberg skurrete i røsten.

– Jeg har sett video etterpå. Han kjører så kontrollert og bra. Det er ingen idiot-kjøring, ler Solberg senior.

Tidligere denne uken ble det klart at Petter Solberg får fabrikkhjelp fra VW til en ny sesong i rallycross-VM. Det har han jobbet for i årevis. Satsingen ligger totalt på 70-80 mill. kroner.

Mamma Pernilla, som også er tidligere rallyfører, var ikke like pinglete som faren. Hun var ute i løypa og fulgte sønnen med egne øyne.

Les også: Historisk VM-seier til Mikkelsen

15 år gamle Oliver Solberg kjørte en Peugeot 208 i rallyet. Planen er at han skal kjøre sju rally i Latvia i 2017, samtidig som han skal fortsette karrieren i crosskart. Han er på det svenske landslaget, men kjørte lørdag med latvisk flagg på sideruta, fordi han har latvisk kjørelisens.

– Ikke et eneste feilskjær, sier pappa om sønnen.

Her kan du se en latvisk youtube-reportasje om Oliver Solbergs rallydebut (ekstern link).

– Jeg overladet aldri . Det var bedre å kjøre mykt og fint, sier Oliver Solberg selv.

En annen norsk 15-åring, Jacob Lyseng, var også med. Han er sønn av en annen tidligere rallyfører, Trond Lyseng. Jacob ble nummer to i juniorklassen, bare slått av Solberg.

Les også: Mikkelsen må utsette VM-planen: - Går for gull i 2018

Det var rutinerte Veronica Engan som hadde jobben som kartleser for Oliver Solberg i Latvia. Hun har vært kartleser for flere av Norges beste rallyførere.

– Veronica har gjort en kjempejobb med Oliver, fastslår Petter Solberg om 32-åringen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Motorsport

Se neste 5 fra Motorsport