Hovedinnhold

Petter Solberg er verdensmester!

Nummer tre i Italia i dag - blir tidenes første verdensmester i rallycross

Petter Solberg (39) er klar som verdensmester i rallycross - selv om to runder gjenstår.

Denne saken handler om:

Østfoldingen ble nummer tre i dagens VM-runde i Italia, og det betyr at ingen kan frata ham VM-gullet.

- Målet var å bli nummer tre. Den bakre demperen røk, men det gjør ikke noe. Nå er jeg bare så glad. Utrolig, sa Solberg på sendingen på Viasat.

LES HISTORIEN PÅ VG+:Petter Solbergs vei tilbake

Selv ville han ikke bekrefte at VM-tittelen var klar, men hans PR-sjef Per Espen Løchen sier til VG.

- Nå er det ingen som kan gå forbi ham.

Seieren kommer 11 år etter at Solberg ble Norges første verdensmester i bilsport - den gang i rally.

Unik bilsportprestasjon

Han er den aller første fører i verden som vinner VM-gull i to ulike bilsportgrener.

2014 er første gang det kåres verdensmester i rallycross. Tidligere har det vært bare EM.

Etter at han la opp som rallyfører i 2012, har Solberg satset voldsomt på å bygge opp sitt eget rallycross-team. Han har brukt rundt 50 mill. kroner av egen lomme og kona Pernilla er med sjef teamsjef.

<p>GULLGUTT: Petter Solberg er allerede klar som verdensmester i rallycross for 2014. Her jubler han etter en tidligere seier i Frankrike for noen uker siden.</p>

GULLGUTT: Petter Solberg er allerede klar som verdensmester i rallycross for 2014. Her jubler han etter en tidligere seier i Frankrike for noen uker siden.

Foto: Rallycrossrx

Solberg vant åpningsrunden i Portugal og har siden vunnet også i Canada, Frankrike og Tyskland før helgens runde i Italia. To runder gjenstår: Tyrkia og Argentina.

At Petter Solberg er klar som verdensmester, forutsetter at han ikke får minuspoeng i de to gjenstående VM-rundene. Det kan skje hvis han skulle bytte motor.

- Men hvis noe sånt skulle skje, vil vi selvfølgelig ikke bytte motor, sier hans PR-sjef Per Espen Løchen.

VGs SPORTSBLOGG:Mangemillionæren som nektet å legge opp

Hadde trøbbel

Det var Timmy Hansen som kom best ut i finalen, foran Timur Timerzjanov. Men da russeren fikk trøbbel i en sving, var Solberg kjapt forbi til 2. plass. Så fikk han selv problemer med bilen, men rullet i mål som nummer tre. Det var et stort frafall av biler i finalen. Svenske Hansen tok sin første seier i en VM-runde. Richard Göransson kjørte forbi Solberg og ble nummer to i dag.

Etter VGs beregning har Petter Solberg 235 poeng mot Toomas Heikkinens 175 poeng. 60 poengs ledelse betyr at det er umulig for finnen å passere nordmannen.

Petter Solberg ble altså verdensmester i rally i 2003, men måtte deretter finne seg i å være i skyggen av franskmannen Sebastien Loeb. På grunn av finanskrisen mistet han sitt fabrikkssete i Subaru - som betalte ham rundt 50 mill. kroner i året. Men Solberg kjørte videre i rally-VM med eget team før han i 2012 ble fabrikksfører for Ford. Det ble hans siste sesong i rally.

En annen nordmann, Sverre Isachsen, vant i natt en runde i det amerikanske mesterskapet. Nå hyller han Solberg:

- Et stort gratulerer til Petter Solberg med en fortjent VM-tittel i rallycross. Vi viser igjen at Norge er en stormakt i internasjonal rallycross og med min seier i Seattle har dette vært en god helg for norsk rallycross.

Daniel Holten sørget for norsk seier i RX Lites-klassen og Anders Bråten i touringcar.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Motorsport

Se neste 5 fra Motorsport