Hovedinnhold

Ny VM-smell mellom Petter Solberg og Andreas Bakkerud

<p>VM-HÅP: Petter Solberg kjørte søndag i Belgia.</p>

VM-HÅP: Petter Solberg kjørte søndag i Belgia.

Foto: PSRX
Bare en uke etter at de krasjet i hverandre i Tyskland, smalt det igjen mellom de to nordmennene Petter Solberg (42) og Andreas Bakkerud (25) i VM-runden i Belgia søndag.

Denne saken handler om:

Bergenseren måtte derfor stå og se på resten av finalen, mens Solberg kjørte inn til 3. plass – bak teamkompis Johan Kristoffersson og Timmy Hansen.

– Det var bare ni tusendeler bak 2.-plassen, fastslo Solberg til NRK etterpå.

Petter Solberg var i en voldsom duell med Timmy Hansen, og kom langt ut. Da han skulle inn i banen igjen, traff han Bakkeruds bil – som ble skjøvet ut. Andreas Bakkerud ble oppgitt stående og se på de andre finalebilene kjøre videre.

LES OGSÅ: Her kjører de norske rallycrossstjernene inn i hverandre 

– Det var uforskyldt av Petter, sa NRKs ekspertkommentator Morten Bermingrud på direkten.

<p>NORSK VM-HÅP: Andreas Bakkerud.</p>

NORSK VM-HÅP: Andreas Bakkerud.

Foto: Ron Zaras

– Petter skal tilbake i banen, og så kommer Andreas samtidig kjørende. Det er maksimal uflaks, mente Bermingrud. 

– De er bare så vidt borti hverandre, men det er nok til at Andreas kjører av banen.

Mattias Ekström hadde tre VM-seirer før i år og en solid ledelse sammenlagt, men den regjerende verdensmesteren måtte denne gang nøye seg med 4. plass.

Han leder fortsatt med sine 101 poeng, men Johan Kristoffersson følger med 98 poeng, mens Petter Solberg på 3. plass har 87. Andreas Bakkerud er nå på 6. plass med 52 poeng.

– Jeg hadde en god start, men så misset jeg dessverre. Men det er perfekt for teamet når Johan vinner, sa Solberg om sin lagkompis Johan Kristoffersson.

– Det viktigste var at én av bilene våre vant. Det er mitt team. Jeg skulle gjerne ha vunnet selv, men jeg er kjempestolt av Johan.

LEST DENNE: Han dyttet meg av banen!

Kristoffersson kjørte denne sesongen for første gang for Petter Solbergs team.

– Vi fortjente virkelig dette. Jeg følte at vi skulle klare det denne helgen, sa Kristoffersson etter teamets første seier.

Nordmennene Petter Solberg og Andreas Bakkerud sto sammen i første rekke i den ene semifinalen – og ble nummer én og to. 

Både Solberg og stallkamerat Johan Kristoffersson hadde nådd samtlige tre finaler så langt i rallycross-VM før helgens kjøring i Belgia. Solberg hadde to 4.-plasser som best.

Fire måneder etter at samarbeidet mellom Petter Solbergs rallycross-team og Volkswagen-fabrikken kom i gang, er bilene allerede blant de aller beste i VM.

LES OGSÅ: Solberg raste mot Bakkerud

For ei uke siden krasjet Andreas Bakkerud inn i Petter Solberg i Tyskland. Denne gang slapp de uhell.

Johan Kristoffersson var desidert best i innledningsomgangene, fulgt av teamkollega Solberg.

Petter Solberg var rasende på verdensmester Mattias Ekström etter den fjerde omgangen. Nordmannen mente at svensken burde ha kjørt til siden da han hadde trøbbel med bilen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Motorsport

Se neste 5 fra Motorsport