Hovedinnhold

Formel1-vinneren disser norske Dennis: – Han husker dårlig!

<p>VANT: Max Verstappen fra Nederland vant Forme1-løpet i Mexico for ei drøy uke siden. Her feirer han med champagne.</p>

VANT: Max Verstappen fra Nederland vant Forme1-løpet i Mexico for ei drøy uke siden. Her feirer han med champagne.

Foto: Clive Rose, AFP
Max Verstappen (20) vant det siste Formel1-løpet. Nå omtaler han Dennis Olsen (21) på en måte som får nordmannen til å reagere.

Denne saken handler om:

– Vi er ikke bestekompiser, sier Dennis Olsen når VG spør om hans reaksjon.

Bakgrunnen er denne:

Verstappen og Olsen er omtrent jevngamle og kjørte begge gokart i yngre år. Nederlenderen gjør det nå bra i Formel1, mens Olsen tok sølv i prestisjefylte Porsche Supercup i 2017.

Les også: Foreldrene har brukt millioner på å gjøre Dennis Olsen til racerfører

Nå er Max Verstappen intervjuet av Red Bull. Han kjører for Red Bull-teamet i Formel1.

<p>NORSK HELT: Dennis Olsen.</p>

NORSK HELT: Dennis Olsen.

Foto: Ole Kristian Strøm, VG

I dette intervjuet blir han spurt om rivalen fra gokart-tiden, Dennis Olsen. Men Verstappen mener ikke at de var «rivaler».

– Nei, det var ingen rivalisering mellom oss. Han var stort sett bak meg, flirer Verstappen, og legger til:

– Vi hadde ikke så mange fighter sammen, men det var ålreit å kjøre mot ham. Han var en god fører og stort sett topp 10 i gokart, ifølge Verstappen.

Les også: Dennis Olsen ble tysk mester: – På nivå med Solberg og Mikkelsen

Den karakteristikken får Dennis Olsen til å reagere slik:

– I så fall husker han dårlig!

– Jeg vil si at vi var jevngode. Men det var nok ikke hans beste år da han kjørte mot meg.

– Har dere kontakt nå?

– Vi har ingen kontakt. Vi er ikke bestekompiser.

Les også: Formel1-dommer ga straff - ble drapstruet

– Men dere ser hverandre vel når Formel1 og Porsche Supercup kjører på samme bane samme helg?

– Vi hilser ikke veldig på hverandre, svarer østfoldingen.

VG snakker med ham på telefon fra USA, der han skal kjøre 24-timersløp i Austin til helgen.

Nylig kjørte han siste runde i Porsche Supercup. Det foregikk i Mexico, på samme bane og samme helg som Verstappen vant Formel1-løpet.

Max Verstappen er sønn av den tidligere Formel1-føreren med fornavnet Jos. Max debuterte i Formel1 allerede som 17-åring, i mars 2015, for Red Bulls «juniorteam» Toro Rosso. Et drøyt år senere ble han forfremmet til «A-laget», Red Bull.

<p>PÅ SAMME PALL: Bildet er fra 2011 og viser  Dennis Olsen øverst på pallen og Max Verstappen som nummer to i et vinterløp i gokart. Gutten til høyre er svenske Robin Hansson.</p>

PÅ SAMME PALL: Bildet er fra 2011 og viser  Dennis Olsen øverst på pallen og Max Verstappen som nummer to i et vinterløp i gokart. Gutten til høyre er svenske Robin Hansson.

Foto:, IKKE VG-BILDE

Totalt sett ligger Max Verstappen på en sterk 6. plass i Formel1-VM. Trolig ender han på den plassen også når årets to siste VM-runder er kjørt.

Ekspertene om Formel1, rally og rallycross: VG+: Spesialsending om motorsport

Det hører med til historien av Dennis Olsen har et bedre forhold til andre Forme11-førere. I forbindelse med løpet i Mexico ble han ønsket lykke til av Esteban Ocon.

Dennis Olsen skal altså være med i et 24-timersløp i Austin til helgen.

– Jeg skal kjøre en GT3R. Det blir spennende og annerledes enn det jeg driver på med til daglig. I et 24-timersløp handler det jo mye om å få bilen til å holde. Det blir kult, sier Dennis Olsen til VG. Blant bilene til start er – i tillegg til Porsche GT3 R – Mercedes-AMG GT3, Chevrolet Corvette C6-ZR1, Lamborghini Huracán Super Trofeo, Aston Martin Vantage GT3 og Audi R8 LMS. 

Løpet blir forøvrig ikke kjørt i ett strekk. Det kjøres først 14 timer lørdag, bilene må stå i Parc Fermé over natten og så kjøres resten søndag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Motorsport

Se neste 5 fra Motorsport