Hovedinnhold

Endelig vant Petter Solberg: – Tent av VG-artikkel

<p>ENDELIG SEIER, IGJEN! Petter Solberg jubler etter seieren i VM-runden på Lydden Hill i England. Johan Kristoffersson (t.v.) ble nummer to og Andreas Bakkerud (t.h.) nummer tre. </p>

ENDELIG SEIER, IGJEN! Petter Solberg jubler etter seieren i VM-runden på Lydden Hill i England. Johan Kristoffersson (t.v.) ble nummer to og Andreas Bakkerud (t.h.) nummer tre. 

Foto: Ole Kristian Strøm, VG
LYDDEN HILL (VG) Da Petter Solberg (42) leste på VG at det var 405 dager siden sist han vant en VM-runde, skjønte han at noe måtte gjøres.

Denne saken handler om:

Søndag smadret han konkurrentene i VM-runden på Lydden Hill i England, hans første triumf siden april 2016.

– Jeg ble litt irritert da jeg leste VG. Jeg føler jo at jeg har kjempet i toppen hele tiden. Men ja, det var lenge siden jeg hadde vunnet, sier Solberg til VG på vei fra premieutdelingen på Lydden Hill i det sørøstlige England. 

– Jeg hadde så lyst på denne seieren. Jeg har drømt om dette lenge. Dette er fantastisk, sier Solberg til VG.

Topp fem i VM i rallycross

1. Johan Kristoffersen, VW 124

2. Mattias Ekström, Audi 120

3. Petter Solberg, VW 117

4. Timmy Hansen, Peugeot 91

5. Sebastien Loeb, Peugeot 81

Solberg slo svenske Johan Kristofferson – som leder VM – og Andreas Bakkerud i en finale som han kontrollerte fra start til mål omtrent. Til slutt så det enkelt ut, og Solberg feiret med en «Martin Schanche-piruett» på banen etter seieren.

Svenske Mattias Ekström – som også ligger foran Solberg i VM-sammendraget – ble slått av franske Sebastien Loeb, og havnet nede på femteplass. Dermed tok han bare to poeng, mens Solberg tok åtte poeng for seieren. 

– Det betyr så mye. Han har vært så nære i flere konkurranser, men å lykkes her er veldig moro, sier temasjef og kona Pernilla – som knyttet neven for seier allerede en halv runde før mål –  i TV-intervju rett etter seieren.

Med kona Pernilla som teamsjef og sønnen Oliver (15) som supporter vant Solberg etter mer enn 400 dager uten seier i rallycross-VM.

– Deres støtte betyr mye, sier Petter Solberg til VG.

Les også: Solberg skal ikke gjøre samme tabben som i fjor

Også i fjor lå Solberg an til å vinne på Lydden Hill, men dummet seg ut med å bruke opp dekkene før avgjørelsen. Søndag hadde nordmannen tre nye dekk da semifinalene startet.

– Hehe, de færreste hadde nok trodd at jeg var så lur. Men jeg hadde lært av det som skjedde i fjor, gliser nordmannen på pressekonferansen.

– Jeg er veldig fornøyd med å være best av resten, bak de to VW-førerne, sier Andreas Bakkerud til VG.

Les også: Vettel vant i Monaco

– Jeg tror ikke folk skjønner hvilken jobb Petter har lagt ned i å bygge opp dette teamet, fortsetter bergenseren, som selv jobbet i Solbergs verksted da han var lærling.

Petter Solberg har fra 2017 fått oppfylt sin drøm med å ha en bilfabrikk i ryggen, og samarbeidet med VW ser ut til å bære frukter. Solbergs VM-team leder nå klart i lag-VM, og både han og teamkollega Johan Kristoffersson (28) kjemper helt i toppen individuelt.

– Det er faktisk viktigst å vinne lag-VM i år. Jeg må tenke på fremtiden, sier Solberg.

<p>FULL FRES: Petter Solberg i aksjon i sin VW Polo på Lydden Hill denne helgen.</p>

FULL FRES: Petter Solberg i aksjon i sin VW Polo på Lydden Hill denne helgen.

Foto: Tom Banks

Med VM-gull vil teamet, som han har bygget opp selv siden 2013, være attraktivt for bilfabrikkene. 

Les også: Måtte gi opp Formel 1-drømmen, men nå gjør han Porsche-suksess

Petter Solberg vant de to omgangene lørdag og fortsatte med å være ener også i den tredje omgangen søndag formiddag. Det betydde at han hadde beste startspor i semifinalen.

Der vant Petter Solberg ganske greit, mens Andreas Bakkerud (25) kom på 2. plass og sørget for to nordmenn i finalen.

– Jeg har aldri sett Petter slik, smilte kona Pernilla.

Teamkollega Johan Kristoffersson vant den andre semifinalen, slik at de to VW-bilene stod sammen i første rekke i finalen.

VM i rallycross har blitt holdt arrangert siden 2014. Petter Solberg vant de to første årene, mens svenske Mattias Ekström tok gull i fjor. 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Motorsport

Se neste 5 fra Motorsport