Hovedinnhold

Drifting-Aasbø: Smaker godt å slå sportsbiler med «konebil»

<p>FARTSFYLT: Det er 1000 hestekrefter under panseret på den lille gule Toyota'en. Her er Fredric Aasbø i aksjon i helgens kjøring i Orlando.</p>

FARTSFYLT: Det er 1000 hestekrefter under panseret på den lille gule Toyota'en. Her er Fredric Aasbø i aksjon i helgens kjøring i Orlando.

Foto: Larry Chen Larry@larrychenphoto.com
Fredric Aasbø (31) er mannen bak rattet i Børning-filmene. I helgen gikk han til topps i drifting-serien i USA - i en bil som langt fra forbindes med hemningsløs sladding.

Denne saken handler om:

– Dette er helt utrolig, sier Ski-karen til VG.

– Det smaker ekstra godt å vinne mot et helt kobbel av sportsbiler i en bil som egentlig oppfattes som en «konebil», gliser Aasbø.

Aasbø og hans Team Papadakis har kommet med driftingsportens mest ukonvensjonelle bil, en femdørs Toyota Corolla, i år.

– Allerede i det andre løpet klarte vi å få seier. Dette gir selvtillit for resten av sesongen, og vi leder nå den amerikanske Formula Drift-serien, fortsetter han entusiastisk.

Les også: Lader opp som stuntmann

<p>ØVERST: Fredric Aasbø.</p>

ØVERST: Fredric Aasbø.

Foto: Larry Chen/LarryChenPhoto.com

To runder er kjørt. Seks gjenstår. Aasbø ble nummer fem i åpningen i Long Beach, så vant han altså i Orlando i helgen.

Her kan du se Fredric Aasbø i aksjon (ekstern link).

Han forteller at det har vært rekordvarme i Orlando, noe som har gitt helt spesielle utfordringer.

– Derfor handler mye om å få dekkene til å vare helt til mål. Vi brenner opp ett sett dekk på 40 sekunder, så da sier det seg selv at bare et par sekunder forskjell medfører store endringer.

Les også: – Svir av 500 dekk i året

Nå går turen fra Orlando til Memphis, der Fredric Aasbø skal på fabrikkbesøk hos Toyota USA. 

– Så blir det hjem til Norge og Jotunheimen i tre dager for et hemmelig prosjekt med TV-serien «71 Grader Nord», og så tilbake til Atlanta for runder tre av Formula Drift. 

– Når kommer du på Gatebil i Norge?

– Det første blir på Vålerbanen 26. til 28. mai. Jeg gleder meg voldsomt til å kjøre med de beste hjemme i Skandinavia, samt å gi gjester i passasjersetet en smak av hvordan 1000 hestekrefter føles, på tvers!

VG+: Råkjører i verdensklasse

Fredric Aasbø slo Alec Hohnadell i semifinalen. I den andre semifinalen vant Michael Essa over japanske Daijiro Yoshihara. Essa ble Formula Drift-mester i 2013, men mot nordmannen måtte han gi tapt i finalen.

Aasbø vant mesterskapet i 2015 og ble nummer to i fjor.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Motorsport

Se neste 5 fra Motorsport