Hovedinnhold

Dennis Olsen jubler: Blir Porsche-proff

<p>SUKSESS: 2017 har vært et drømmeår for Dennis Olsen, som vant det tyske Porsche-mesterskapet og ble nummer to i den såkalte Porsche Supercup.</p>

SUKSESS: 2017 har vært et drømmeår for Dennis Olsen, som vant det tyske Porsche-mesterskapet og ble nummer to i den såkalte Porsche Supercup.

Foto: Privat
Dennis Olsen (21) blir lønnet fabrikksfører hos tyske Porsche. Det ble klart lørdag kveld.

Denne saken handler om:

Etter at han ble nummer to i Porsche Supercup og vant det tyske Porsche-mesterskapet i 2017, skulle mye til om ikke østfoldingen skulle få en fabrikkskontrakt.

Nå er det klart: Etter to år som «juniorfører», en slags læregutt, har Dennis Olsen nå fått kontrakt som såkalt «Young Professional» hos Porsche.

Les også: Dennis Olsen ble tysk mester: – På nivå med Solberg og Mikkelsen

– Jeg er overlykkelig. Å bli en lønnet fabrikksfører i racing, kunne leve av racing og kun konsentrere meg om å kjøre bil, har vært mitt mål helt siden jeg begynte med gokart som guttunge. Jeg er svært takknemlig for å ha fått denne sjansen hos Porsche, sier han.

Dennis Olsen fra Våler i Østfold drømte opprinnelig om å bli Formel 1-fører. Den drømmen måtte han gi opp, fordi det var for vanskelig å hente inn nok penger. Men i stedet satset han på asfaltracing, og der har han briljert.

Les også: Mikkelsens rallysensasjon

Han skal i 2018 kjøre en rekke forskjellige løp og i ulike mesterskap for diverse Porsche-team verden over. Dette betyr også at han bytter fra sprintløp til langdistanseracing, der han skal dele bil med flere lagkamerater. Dette er en type motorsport som har stor prestisje i mange land.

– På sikt er målet å få kjøre en av Porsches fabrikkbiler i 24-timersløpet på Le Mans i World Endurance Championship, men nå tenker jeg først på 2018, sier Dennis Olsen.

Fikk du med deg? Finn-annonsen du aldri har sett maken til

Ikke mange norske racerførere før han har fått betalt for å kjøre racerbil. Petter Solberg tjente i sin tid 50-60 millioner kroner i Subaru, Andreas Mikkelsen gjorde gode penger i VW, og Mads Østberg, Sverre Isachsen og Tommy Rustad er andre av få eksempler på nordmenn som har fått betalt for å kjøre. Men de aller fleste racerførere må betale ved å ta med seg sponsorer inn i teamet de skal kjøre for.

VG+: Her er en annen norsk Dennis: Motorsportens Martin Ødegaard

Foreldrene Elisabeth og Roy Espen har brukt millioner på å gjøre sønnen til profesjonell racerfører. Lørdag kveld unte de seg en champis i glede over at drømmen er blitt til virkelighet. 

Hvor mye Dennis Olsen kommer til å tjene som Porsche-fører, er ikke kjent - men trolig vil han allerede det første året tjene noen millioner norske kroner. Siden er mulighetene gode for at det blir stadig hyggeligere å ringe kontofonen ...

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Motorsport

Se neste 5 fra Motorsport