Hovedinnhold

Andreas Mikkelsen vant dramatisk VM-rally

<p>TIL TOPPS: Andreas Mikkelsen kjørte best av alle i VM-runden i rally i Polen denne helgen. Han lå som nummer to foran søndagens kjøring, men klarte å avansere. Dermed ligger han på en foreløpig sølvplass i VM totalt.</p>

TIL TOPPS: Andreas Mikkelsen kjørte best av alle i VM-runden i rally i Polen denne helgen. Han lå som nummer to foran søndagens kjøring, men klarte å avansere. Dermed ligger han på en foreløpig sølvplass i VM totalt.

Foto: Bildagentur Kraüling
Andreas Mikkelsen (27) slo til på den siste dagen av Rally Polen og tok sin andre VM-seier i karrieren.

Denne saken handler om:

Triumfen betyr at han avanserer til 2. plass i verdensmesterskapet totalt.

– Jeg har ikke gitt opp å vinne, sa Andreas Mikkelsen da han ringte VG lørdag kveld.

VW-føreren var 21,3 sekunder bak ledende Ott Tänak fra Estland foran søndagens fire avsluttende etapper av VM-runden i Polen.

– Jeg visste at det kom til å bli vanskelig i dag. Det var som en krig på den nest siste etappen, sa Mikkelsen etter målpassering.

LES OGSÅ: Andreas Mikkelsen vinner sitt første VM-rally.

På den 20. og nest siste etappen fikk Tänak en punktering og tapte over 40 sekunder til Mikkelsen. Nordmannen ledet dermed med 16,5 sekunder foran den siste etappen - og den ledelsen hadde han ingen problemer med å sikre på powerstage.

Det var ekstremt glatt i regnet i Polen, og Mikkelsen uttalte etter å ha kjørt 20. etappe - før han visste at Tänak hadde trøbbel:

– Dette er den verste etappen jeg har kjørt noen gang.

<p>VINNERDUO: Kartleser Anders Jæger (t.v.) er ny i år, og tok søndag sin første VM-seier sammen med Andreas Mikkelsen. Her er de to fotografert i Polen i helgen.</p>

VINNERDUO: Kartleser Anders Jæger (t.v.) er ny i år, og tok søndag sin første VM-seier sammen med Andreas Mikkelsen. Her er de to fotografert i Polen i helgen.

Foto: VW Motorsport

– Dette er ikke verdt noe, sa en ekstremt skuffet Tänak etter målpassering. 2. plassen i rallyet var et nederlag etter å ha ligget i tet så lenge.

– Jeg sa til Tänak at jeg syntes synd på ham. Jeg har selv opplevd det samme, sa Andreas Mikkelsen etterpå.

LES OGSÅ: Andreas Mikkelsen: – Det kunne ha gått skikkelig ille.

Andreas Mikkelsens plasseringer i 2016:

Monaco: 2. plass.

Sverige: 4. plass.

Mexico: Brøt.

Argentina: 3.plass.

Portugal: 2.plass.

Italia: 13. plass.

Polen: 1. plass.

Norges rallystjerne tok sin første VM-seier i slutten av oktober i fjor. Han vant VM-rallyet i Spania etter at verdensmester Sebastien Ogier krasjet på den siste etappen.

Han burde egentlig ha tatt sin første seier i Sverige i februar 2015, men da var det Mikkelsen som kjørte ut på den siste etappen.

27-åringen tok bronse i VM både i 2014 og 2015, og legger ikke skjul på at målet er å bli verdensmester i løpet av få år. Teamkollegaen i Volkswagen, Sebastien Ogier, har vunnet VM tre år på rad: 2013, 2014 og 2015.

LES OGSÅ: Mikkelsen slo verdensmesteren.

– Dette er kanskje mitt beste løp noen gang, sier Mikkelsen etter seieren i Polen.

En frustrert Mads Østberg hadde en forferdelig helg i Polen. Han ble nummer åtte  i løpet. Østfoldingen tapte masse tid hele veien. 

Neste VM-runde går på de raske veiene i Finland. Dato: 28.-31. juli.

Rally Polen:

1. Andreas Mikkelsen, Norge.

2. Ott Tänak, Estland +26.2.

3. Haydon Paddon, New Zealand +28.5.

4. Thierry Neuville, Belgia +29.3.

5. Jari-Matti Latvala, Finland +33.8.

6. Sebastien Ogier, Frankrike 40.3.

8. Mads Østberg, Norge +3.05.6.

12. Henning Solberg, Norge +9.00.3.

Årets VM-vinnere:

Monaco og Sverige: Sebastien Ogier.

Mexico: Jari-Matti Latvala.

Argentina: Haydon Paddon.

Portugal: Kris Meeke.

Italia: Thierry Neuville.

Polen: Andreas Mikkelsen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Motorsport

Se neste 5 fra Motorsport