Hovedinnhold

Mikkelsen i dramatisk sekundstrid

DRAMATISK: Andreas Mikkelsen kjørte ut, men Mikkelsen ligger likevel på andreplass i Spania. Foto: Ole Kristian Strøm/VG
DRAMATISK: Andreas Mikkelsen kjørte ut, men Mikkelsen ligger likevel på andreplass i Spania. Foto: Ole Kristian Strøm/VG
Andreas Mikkelsen er bare 1,2 sekunder unna ledelsen etter første dag av IRC-runden i rally på Gran Canaria fredag.

Den norske Skoda-føreren ledet løpet gjennom store deler av dagen, men måtte slippe lagkollega Jan Kopecky fra Tsjekkia foran seg på den siste fartsprøven.

Med kun 1,2 sekunder å ta igjen er ingenting avgjort før IRC-runden avsluttes lørdag.

Det kunne imidlertid sett helt annerledes ut for Mikkelsen. På den sjuende fartsprøven var 22-åringen nær å måtte bryte da han kjørte av veien.

- Noen kilometer før mål var det dramatisk. Heldigvis «hoppet» bilen ut på veien igjen. Der var jeg ekstremt heldig. Dekkene var veldig slitt på slutten, og jeg hadde ikke noe godt feste på asfalten, sa Mikkelsen.

Kopecky og Mikkelsen er i en klasse for seg på Gran Canaria. Duoen er over halvannet minutt foran føreren på tredjeplass.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Motorsport

Se neste 5 fra Motorsport