Hovedinnhold

Loebs sjuende strake VM

CHAMPIS: Sebastien Loeb ble hyllet av innbyggerne i Oberhoffen sur Moder, der han vokste opp, på vei mot seier i Rally Frankrike og sin sjuende strake VM-tittel. Da måtte han smake på champagnen. Foto: AFP
CHAMPIS: Sebastien Loeb ble hyllet av innbyggerne i Oberhoffen sur Moder, der han vokste opp, på vei mot seier i Rally Frankrike og sin sjuende strake VM-tittel. Da måtte han smake på champagnen. Foto: AFP
Sebastien Loeb er rallyverdensmester for sjuende gang på rad etter seier i Rally Frankrike. Petter Solberg kjørte inn til tredjeplass.

36-årige Loeb kjørte inn til sin 60. rundeseier et drøyt halvminutt foran stallkamerat Dani Sordo. Dermed økte han ledelsen sammenlagt, og ingen kan innhente ham selv om to VM-runder står igjen.

Loeb sikret den sjuende tittelen i hjemtraktene i Alsace, og han ble hyllet spesielt i Oberhoffen sur Moder der han vokste opp.

Nest siste fartsprøve måtte annulleres av sikkerhetshensyn fordi 40.000 mennesker hadde møtt opp i håp om å få et glimt av hjemmefavoritten.

- Det er fantastisk å vinne her. Jeg visste at jeg kunne greie det, men det var et ekstremt tøft rally, og jeg måtte prestere hele veien, sa Loeb, som ledet rallyet fra første til siste fartsprøve.

Han vant de fire første fredag og skaffet seg et klart forsprang.

Loeb tok sin sjette seier for sesongen, og han har vært på seierspallen i 10 av 11 VM-rallyer i år.

Solberg imponerte

I skyggen av Loeb imponerte Petter Solberg i asfaltrallyet, som ble gjennomført på våte og gjørmete veier. Han tok tredjeplassen med god margin til fireren Jari-Matti Latvala, men vel 1.16 minutter etter Loeb.

Solberg imponerte da han vant de to siste fartsprøvene lørdag og den første søndag. Sammenlagt er han nummer fire, bare 11 poeng bak Latvala. Fram til Sebastien Ogier på 2.-plass er det 33 poeng.

- Jeg er kjempefornøyd med tredjeplassen, sa Petter Solberg.

- Vi fikk ikke testet ordentlig for det gjørmete underlaget, så vi måtte prøve oss litt fram til å begynne med. Lørdag ettermiddag fant vi ut hva som var best, og siden har det fungert perfekt. Jeg må innrømme at jeg en stund trodde at Latvala kom til å gå forbi oss, etter at vi var av veien på dagens annen prøve, men heldigvis holdt det inn, sa Solberg.

Loeb er 60 poeng foran Ogier, og ingen kan oppnå flere enn 50 poeng i de to VM-rundene som står igjen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Motorsport

Se neste 5 fra Motorsport