AMBULANSE: Det så ikke så dramatisk ut da Petter Solberg ble påkjørt under søndagens semifinale i VM i rallycross i Latvia. Men det skulle vise seg at han hadde fått seg en kraftig omgang med trøkk. Foto: Jørgen Steinli NTB scanpix

Petter Solberg må ha legefly til Sverige og opereres

Petter Solberg (42) må ha ambulansefly hjem til Sverige, der han skal opereres for et komplisert kragebeinsbrudd.

Publisert:

Derimot er det klart at han ikke har pådratt seg mer alvorlige skader etter kollisjonen under VM-runden i rallycross i Latvia søndag.

– Han har pådratt seg brist i to ribbein. Det er ribbein nummer ni og ti. De sitter nede på venstre side og er årsaken til at han har hatt store smerter i rygg og mage, sier Solbergs PR-sjef Per-Espen Løchen til VG.

Les også: Petter Solberg i dramatisk krasj

– Vi jobber med hjemtransport til Sverige, men vi vet ikke når det kan bli. Det kommer an på tilstanden til Petter de nærmeste dagene, sier Løchen.

Derimot er det temmelig sikkert at det blir en operasjon av kragebeinet, og at den skal foregå i Sverige, der Solberg bor.

– Dette er selvfølgelig noe Petter selv må ta stilling til, men jeg holder i hvert fall kontakt med svenske eksperter med tanke på hvem som kan operere og hvor det kan bli, sier kona Pernilla til VG.

Søndag kveld fortalte hun til VG at mannen skrek av smerte når han ble flyttet. Mandag kveld er det bedre:

– Han har mindre smerter nå, har reist seg opp i senga og vil også ha mat, sier hun optimistisk.

Ny Solberg-avtale: Verdi på 80 millioner i 2018

Petter Solberg var utsatt for en kraftig kollisjon i første sving av semifinalen i rallycross-VM søndag. Mens han var i ambulansen på vei til sykehuset i Riga, ble han verdensmester i rallycross for lag - etter som teamkollegaen, svenske Johan Kristoffersson, vant løpet i Latvia.

VG+: Kåring av Norges største motorsportstjerner

Kona har vært sammen med Petter Solberg på sykehuset hele tiden. Hun sier at de nå føler seg trygge på at legene har funnet det som feiler mannen:

– Legene har gått grundig gjennom kroppen for å finne årsaken til smertene. Vi føler oss trygge på at de har funnet det nå. Han har vært gjennom to scanninger, og legene her virker veldig dyktige. Selv om det naturlig nok ikke er så lett å kommunisere, sier Pernilla.

– Det kunne ha vært mye verre enn det er. Når en motorsportsutøver får ryggsmerter etter en smell, er vi heldig når han slipper med brist i to ribbein, sier Per-Espen Løchen.

2014: Petter Solberg blir tidenes første verdensmester i rallycross

Solberg er altså allerede verdensmester for lag i 2017, mens han ligger på sølvplass individuelt, bak teamkollega Johan Kristoffersson. Om han ikke får muligheten til å kjøre flere løp i 2017, kan den medaljen ryke.

– VM-runden i Tyskland går allerede neste helg. Det ville være veldig synd om han går glipp av den etter en så bra sesong, sier Pernilla Solberg.

– Jeg har snakket med leger til speedway-kjørere. De er jo vant til den slags. De snakker om at det kan være mulig å kjøre etter en uke eller to. Vi får se ... Jeg håper jo at han kan være med og kjempe om sølvet, sier kona, som selv er sjef for teamet.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder