ETTERSENDES: – En av de sværeste pokalene jeg har fått, sier Petter Solberg, som skal få den ettersendt i posten. Til venstre vinneren David Coulthard. Foto: Race of Champions

Bare Formel1-stjerne slo Solberg i mestermøte

Den tidligere Formel1-stjernen David Coulthard (46) var den eneste som slo Petter Solberg (43) i helgens Race of Champions i Saudi-Arabia.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Det er første gang jeg er i finalen, og det er ok å bli slått av David, sier Solberg til VG.

– Men er ikke dette mest show?

– På forhånd sier de fleste det. Når vi kommer i gang, så er det alvor. Og stor prestisje!

Motorsportens Race of Champions er en tradisjonsrik konkurranse der nåværende og tidligere toppførere i ulike motorsportsgrener inviteres til å konkurrere mot hverandre i forskjellige varianter av bilsport, slik at ingen kan sies å være på «hjemmebane».

Blant tidligere vinnere er Sebastian Vettel, Sebastien Loeb og Sébastien Ogier – mens Michael Schumacher, nå i likhet med Solberg, har en tapt finale som beste.

Denne gang deltok tidligere Formel1-stjerner som Juan Pablo Montoya og David Coulthard, den tidligere Indy500-vinneren Helio Castroneves – men også regjerende mestere som Johan Kristoffersson (VM rallycross) og Landon Norris (EM Formel3), samt Joel Eriksen (sølv i EM Formel3).

les også

Drama i VM: Petter Solberg mistet sølvet

– Jeg har vært med fem ganger. Denne gang klaffet det meste, sier Solberg om sin første finale i konkurransen.

Han slo faktisk sin egen teamkollega Kristoffersson i semifinalen – og den andre svensken, Eriksson, i kvartfinalen.

les også

Petter Solberg avgjorde for «resten av verden» mot USA

– David Coulthard er veldig god på denne type kjøring, og er jo asfaltspesialist. Men jeg slo bra fra meg, sier Solberg, som til daglig kjører på en blanding av grus og asfalt i rallycross-VM.

– Det var selvfølgelig stor prestisje mellom meg og Johan i semifinalen. Det var godt å vinne den, innrømmer Petter Solberg om duellen med sin teamkompis.

les også

Petter Solberg mot ny VW-avtale – verdi: 80 mill. kroner i 2018

Race of Champions gikk i Saudi-Arabia. Det er tydelig at landet legger prestisje i å få sportsarrangementer. I romjulen hadde de sjakk-VM, der Magnus Carlsen ble mester i lynsjakk.

– Det var litt spesielt med en seierspall uten champagne. Det hører jo vanligvis med i motorsport, smiler Petter Solberg.

les også

Bakkerud får sjansen hos den svenske verdensstjernen

Det er også lagkonkurranse i Race of Champions. Der utgjorde Solberg og den danske Le Mans-kongen Tom Kristensen Nordens lag (mens de to svenskene var Sverige). Solberg/Kristensen ble slått ut i semifinalen av Castroneves/Montoya. Dansken og nordmannen har tidligere vunnet denne lagkonkurransen sammen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder