Solberg-brødrene vil herje på Wembley Stadion

I konkurranse med stjernesjåfører som Michael Schumacher og Jenson Button har Henning og Petter Solberg ingen planer om å stå med hjelmen i hånda.

Kristian Skalland Moen
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

VG TV:Her vurderer Solberg-brødrene Wembley-banen

For selv om «Race of Champions» på Wembley Stadion søndag først og fremst er til ære for publikum, så kommer Solberg-brødrene til å ta løpet på fullt alvor.

- Det blir full konkurranse. Det er egentlig et showløp. Men når vi får på oss hjelmen og står på startstreken med alle formel 1-profilene, så blir det moro, sier Henning Solberg til VG Nett.

Han støttes av broren Petter.

- Jeg skal ikke kjøre rolig. Jeg skal herje, understreker Petter Solberg overfor VG Nett.

Samme utgangspunkt

På startstreken får brødrene blant annet selskap av formel 1-navn som nevnte Michael Schumacher og Jenson Button, i tillegg til David Coulthard. I tillegg møter de gamle kjente i Michael Grönholm og Mattias Ekström fra rally-sirkuset. Til sammen starter 16 av verdens beste førere fra de ulike bilsportene, for åtte forskjellige lag.

Alle førerne begynner med det samme utgangspunktet. De som kjører mot hverandre får nemlig tildelt like biler av arrangøren.

Vinneren kan kalle seg «Champion of Champions».

- Vi kan ha en sjanse, sier Henning.

- Så dere tror dere kan ha en mulighet til å vinne?

- Vi kan vel ikke svare nei på det spørsmålet? Returnerer Petter kjapt.

Les mer:Solberg-brødrene i mestermøtet

- Blir ordentlig show

Gutta ble i hvert fall ordentlig gira da de så banen på Wembley Stadion for første gang. Bildet av det ombygde fotballstadionet satte i gang diskusjonen mellom brødrene med en gang.

- Den ser kjempekul ut! En fullt asfaltert Wembley - skikkelig gromt! Hvor mange billetter er det solgt. 68 000? Så er det med folk som Schumacher, Coulthard og Jenson Button. Jeg tror dette blir ordentlig show, sier Petter Solberg på karakteristisk vis.

Han har blitt spurt om å delta flere ganger tidligere. I år fikk han endelig lov av Subaru til å være med.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder