SEIERSHERRE: Max Verstappen klatret opp på toppen av ballen etter å ha slått Ferrari-fører Charles Leclerc i en ellevill duell. Foto: LEONHARD FOEGER / REUTERS

Hyller Verstappen etter utrolig løp: – Noe av det beste jeg har sett

Den store publikumsfavoritten fikk en marerittstart i Østerrike Grand Prix, men få runder før slutt klarte Max Verstappen (21) å presse seg forbi Charles Leclerc (21) og vinne løpet.

Passeringen skjedde imidlertid ikke helt uten kontroverser. Monegaskiske Charles Leclerc mente at Max Verstappen presset ham av banen.

– Hvis det ikke er lov, hva er poenget med racing da? spurte Verstappen retorisk etter målgang, og fikk støtte av Formel 1-ekspert Henning Isdal i Viasports studio.

les også

Vettel rasende: – De stjeler seieren fra meg

– Nå når vi sitter og oppsummerer det som er et av de beste løpene på mange år, så skal ikke det ødelegges av en straff som ilegges Verstappen, mente Formel 1-ekspert Henning Isdal.

Nederlenderens seier ble ikke bekreftet før tre timer etter løpet - etter at juryen hadde tatt seg god tid med å granske om det hadde vært «urent trav» da Verstappen passerte Leclerc.

– Jeg vil la juryen bestemme. Han presset meg ut slik at jeg ikke hadde en mulighet til å kjempe tilbake. Det er en skam, sa Ferrari-føreren ifølge BBC.

FIA (det internasjonale bilsportforbundet) kunngjorde til slutt sin avgjørelse og skrev at «vi anser ikke at noen av sjåførene var helt eller overveiende skyld i hendelsen. Vi anser dette som en «racing incident»» - og brukte uttrykket som gjerne brukes når en hendelse i motorsport skal karakteriseres som noe som kan skje og som ikke er brudd med reglementet.

Striden rundt Verstappens seier kommer bare to løp etter at Sebastian Vettel mistet seieren i Canada Grand Prix etter å ha blitt funnet skyldig i farlig kjøring mot Lewis Hamilton.

les også

Formel 1-legenden Niki Lauda hedret av stjernene

Mens det forrige løpet på Circuit Paul Ricard i Frankrike fikk kritikk for å være kjedelig, var søndagens Østerrike Grand Prix fylt av fart og spenning.

Verstappen fikk en fryktelig start og lå plutselig helt nede på en åttendeplass.

– Wow, etter den startet trodde jeg løpet var over, men vi fortsatte å kjempe hardt, sa han etter triumfen.

Se den fantastiske duellen her:

Til slutt kulminerte det hele nemlig i en vanvittig duell mellom Max Verstappen og Charles Leclerc.

– Det er helt utrolig, kommenterte Viasport-kommentator Atle Gulbrandsen.

– Etter det begredelige løpet på Paul Ricard, blir det århundrets løp nesten, sa Isdal.

les også

Historien om Monaco Grand Prix: Glamour, champagne og touch av Ferrari ...

Pluss content

Max Verstappen vant altså i Østerrike for andre år på rad, og snøt samtidig Leclerc for sin første seier noensinne.

– Det er noe av det beste jeg har sett, sa Henning Isdal om Verstappens kjøring.

Valtteri Bottas tok tredjeplassen, mens Sebastian Vettel klarte å skyve sammenlagtleder Lewis Hamilton ned til femteplass like før slutt.

Det er ikke første gang i år at det blir dramatikk og kontroverser:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder