- Nå går jeg for VM-gull

... helt serrriøst, altså

LUGANO (VG) Selv om tre av fire gjenværende VM-løp går på asfalt, er ikke Petter «Hollywood» Solberg (28) i tvil: - Nå går jeg for VM-gull!

- Helt serrriøst, altså...

Kalles «Hollywood»

Sjefen hans i Subaru, David Lapworth, er ikke uenig:

- Visst kan Petter vinne VM. Blir det ikke i år, så blir det neste år, sier Lapworth til VG etter gårsdagens seier i Rally Australia. Petter er nå oppe på 2. plass totalt, bare syv poeng bak ledende Richard Burns.

Petter har for lengst fått oppnavnet «Hollywood» i VM-sirkuset fordi han har sjarmen, smilet og glamouren som rally trenger - i haugen av mer eller mindre grå finner og briter.

- Da Petter undertegnet den nye kontrakten med oss i sommer, sa jeg at han ville bli verdensmester i løpet av tre år. Nå kan det skje veldig fort, sier David Lapworth.

Så slenger Subaru-sjefen på ord som «briljant» og «fantastisk» når han skal beskrive hva han synes om Petters seier i Australia. Og han er ikke blant dem som frykter at Solberg skal miste VM-gullet fordi førerne nå står foran tre asfaltløp på rad - før VM-avslutningen på grus i Wales i november:

- Petter er god også på asfalt. Han liker faktisk asfalt bedre enn grus nå.

Lapworth er egentlig ikke overrasket over at Petter Solberg kjemper om VM-gull allerede i 2003, noen år før «skjemaet», i en sport der erfaring betyr veldig mye.

- Petter har talentet. Men han har lært veldig fort.

Subaru-sjefen mener at helgens duell mellom Solberg og franske Sebastian Loeb i Citroën er en av de beste i rally-VM på mange år. Solberg vant med 26,6 sekunder til slutt, etter en utrolig siste dag.

- Jeg er i toppform. Jeg hadde et ekstra gir. Jeg «fyra» kraftig, sier Petter opprømt.

- Jeg tror hemmeligheten ligger i at jeg var så rolig og avslappet gjennom hele helgen. Jeg brukte ikke energi på den slags. Jeg bare konsentrerte meg om å kjøre så fort som mulig.

Frykter ikke asfalt

På samme måte som sjefen sin, Lapworth, frykter heller ikke Solberg asfaltløpene:

- Riktignok kjørte jeg veldig dårlig på asfalt i Tyskland, men det var fordi jeg var syk. Jeg tror ikke det spiller noen rolle om resten av løpene går på asfalt eller grus.

Seieren i Australia i helgen var Petters tredje i karrieren. Den første kom i Wales i fjorårets siste VM-rally, den andre på Kypros i sommer.

- Jeg liker ikke å lede, det gjorde jeg jo heller ikke her i Australia. Jeg liker bedre å angripe fra 2.plass.

- Hvorfor er du så god nå?

- Psyken er bra, den fysiske formen er bra. Men viktigst er nok erfaringen. I rally er det helt avgjørende.

- Jeg er på en bølge akkurat nå. Jeg leker meg når jeg kjører. Ingeniørene og mekanikerne jobber veldig bra. Alt går min vei.

PS: Petter Solberg synes at norske fans fortjener sitt og legger hjemturen fra Australia til Monaco om Norge. Så drar han hjem til Monaco, deretter bærer det nordover igjen fredag. Da reiser han til Finland for å være med på bryllupet til Tommi Mäkinens kartleser, Kaj Lindström. De to finnene var også i Solbergs bryllup i Norge i august.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder