TIDENES STØRSTE: Michael Schumacher er den mestvinnende formel 1-fører gjennom tidene. I romjulen ble han alvorlig skadet i en skiulykke. Foto:Scott Wensley,Reuters

- Michael Schumacher våkner veldig sakte opp fra koma

Nye opplysninger om ulykken: Kamera forårsaket hjerneskade

Motorsport-kongen Michael Schumacher våkner veldig sakte opp fra sin koma-tilstand, forteller en fransk formel 1-kommentator.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Jean-Louis Moncet sier til radiostasjonen Europa 1:

- Jeg traff hans sønn og han fortalte meg at «Schumi» våkner opp veldig sakte, veldig sakte.

Sønnen heter Mick, er 15 år og var sammen med faren den skjebnesvangre dagen i romjulen 2013 da Michael Schumacher ble offer for en fryktelig skiulykke.

- Selv om ting går sakte, så har han god tid, sa Moncet.

- Jeg vil si at han har hele livet til å komme tilbake.

Moncet kaster i radio-intervjuet også nytt lys over selve ulykken.

- Problemet for Michael var ikke sammenstøtet med steinen, men det var kameraet som var montert på hjelmen som forårsaket hjerneskaden.

Schumacher fikk alvorlige hjerneskader og ble lagt i kunstig koma.

15 eksperter

Flere medier skriver at Michael Schumacher nå pleies av et team på 15 eksperter hjemme på familiens gård ved Geneve-sjøen i Sveits.

Det var 29. desember i fjor at han ble kraftig kvestet da han kjørte på ski i Meribel. Hodeskadene var så ille at han lå 169 dager i koma. Han lå først på sykehus i Grenoble, før han ble flyttet til Lausanne. Der holdt han til i en egen avdeling på sykehuset. Midt i juni kom meldingen om at han hadde våknet fra koma.

Tidligere denne uken fortalte hans gode venn Jean Todt at han hadde vært på besøk hos Schumacher-familien.

- Vi kan anta at Schumacher kan leve et relativt normalt liv innen kort tid, sa franskmannen, som var sjef for Ferrari-stallen den gang Schumacher var deres store stjerne. Todt er nå president i det internasjonale bilsportsforbundet.

- Slåss

- Han slåss. Hans tilstand forbedrer seg, noe som er veldig viktig, sa Todt til belgisk RTL.

Michael Schumacher er tidenes mestvinnende formel 1-fører med syv VM-titler. Han tilbrakte tidligere mye tid i Norge, etter som han hadde hytte i Trysil. Flere romjuler deltok han i fotballkamper med det lokale laget Nybergsund.

Den første tiden etter ulykken var sykehuset i Grenoble beleiret av pressefolk som ville ha nyheter omkring motorsportslegenden. Siden har det roet seg, og de eneste nyhetene som har kommet senere, er noen få pressemeldinger fra Sabine Kehm.

Michael Schumacher er gift med Corinna og har barna Gina-Maria og Mick.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder