PÅ KNÆRNE: Slik reagerte Petter Solberg etter seieren i Barcelona nylig. Men VM-runden etterpå ble en skikkelig nedtur i Tyrkia. Foto: FIA RX ,

Petter Solberg sier nei til Dakar - vil konsentrere seg om VM-tittelen

Petter Solberg (40) hadde sjansen til å være fabrikksfører for Toyota i Dakar-rallyet - men takker nei.

Publisert:

Årsak: han vil konsentrere seg om å ro iland VM-tittelen i rallycross for andre år på rad.

Denne helgen går nest siste VM-runde, og etter nedturen i Tyrkia sist, tror ikke Solberg at han kan sikre seg VM-gullet allerede i helgen. Det er 19 poeng ned til svenske Timmy Hansen, og etter som det deles ut inntil 30 poeng pr. VM-runde, må han i så fall slå 23-åringen med 12 poeng i Italia. Det skal holde hardt.

LES OGSÅ: Norske Dennis Olsen kan bli Porsche-fører.

– Jeg sa nei til Dakar-tilbudet, fordi jeg tapte så mange poeng i Tyrkia. Det er viktigere å sikre VM-tittelen her. Jeg vil ikke miste fokus. Men selvfølgelig var det litt synd å takke nei til et så godt tilbud, sier Solberg til VG.

FLYR HØYT: Petter Solberg har fløyet både høyt og langt også i 2015 og ligger an til å ta sin andre VM-tittel på rad. Foto: FIA-RX ,

Han forteller at drivakselen røk i Tyrkia. Det var grunnen til at han ikke kom til finalen, og dermed tapte 16 poeng til Timmy Hansen.

LES OGSÅ: Formel1-Sainz kom fra denn kjempesmellen uten skader.

– Jeg har ikke panikk. Det er bare å kjøre med innsiden av hodet de siste to rundene. Og bilen er veldig bra nå, mener den regjerende verdensmesteren.

Han har aldri kjørt Dakarrallyet, verdens mest kjente ørkenrally, og har veldig lyst til å gjøre det. Kanskje allerede ved neste mulighet, i 2017. Tilbudet fra Toyota handlet om å kjøre en Hi-Lux som en av to fabrikksførere.

LES OGSÅ: Petter Solberg toer i Frankrike - kjørte med brukket ribbein.

– Det var et fristende tilbud, medgir Petter Solberg på telefonen fra Italia, der han har både kona Pernilla og sønnen Oliver på plass som hjelpere. Det er også hele resten av teamet.

– Vi er veldig godt forberedt. Det eneste problemet er at jeg selv har blitt forkjølet, men jeg håper at det ikke skal skape noen problemer, sier Petter Solberg.

Han ble som kjent verdensmester i rally i 2003 og holdt fast ved denne grenen fram til 2012, da han byttet til rallycross. Da rallycross for første gang hadde VM-status i fjor, var det Solberg som gikk til topps. Nå er han helt klart favoritt til å ta en VM-tittel.

Da Petter Solberg i fjor vant VM-gull, var han den første i historien til å ta VM-titler i to ulike bilsportsgrener.

Stillingen i VM før helgens runde i Italia:

1. Petter Solberg, Norge 256.

2. Timmy Hansen, Sverige 237.

3. Johan Kristoffersson, Sverige 201.

4. Andreas Bakkerud, Norge 188.

5. Davy Jeanney, Frankrike 180.

6. Mattias Ekström, Sverige 179.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder