ØRKEN-SJEF: Pål Anders Ullevålseter fotografert i Africa Race, som han vant suverent. Mens Dakar-rallyet nå avvikles i Sør-Amerika, har Ullevålseter kjørt den utgaven som fortsatt går i Afrika.
ØRKEN-SJEF: Pål Anders Ullevålseter fotografert i Africa Race, som han vant suverent. Mens Dakar-rallyet nå avvikles i Sør-Amerika, har Ullevålseter kjørt den utgaven som fortsatt går i Afrika. Foto: ,

Ullevålseter knuste konkurrentene: – En magisk reise

Publisert:

Del saken på:

Lenken er kopiert
MOTORSPORT

Pål Anders Ullevålseter (47) knuste konkurrentene i ørkenrallyet Africa Race. – Det var en magisk reise, sier han.

Ullevålseter har tidligere ti ganger kjørt Dakar-rallyet, som nå for tiden går i Sør-Amerika.

Africa Race er et rally som fortsatt går i Afrika, og som får fram det beste i den norske eventyreren på to hjul.

Ullevålseter vant med over seks timers forsprang til toeren, engelske Andrew Newland, mens franske Stephane Hamad ble nummer tre.

Les også: På idrettsgallaen i miss World-kjole.

- Jeg har hatt en magisk reise. Opplevelsen av å kjøre i så mange dager hvor alt går på skinner uten de store problemer verken med meg eller sykkelen, er helt fantastisk, sier Ullevålseter i en pressemelding.

– Søndag kjørte jeg over målstreken og ble mottatt av en folkemenge større enn noen sinne. Jeg er kjempesliten akkurat nå, men dette er en opplevelse jeg skal suge lenge på. Det er veldig spesielt for meg å komme til Dakar, og det er selvfølgelig alltid gøy å vinne, sier Pål Anders Ullevålseter.

Les også: Mikkelsens første VM-seier

Mandag skal han til et skoleprosjekt i Dakar og overlevere penger. Han har samlet inn penger før turen, samtidig som han også har tatt inn penger for hver etappeseier.

– Takket være alle de der hjemme som har bidratt, har jeg fått en flott pengegave å gi barna. Det betyr så utrolig mye for meg å gi tilbake til Afrika, sier Ullevålseter i pressemeldingen.

Ullevålseter har gjennomført Africa Race uten mye trøbbel, hverken mekaniske problemer eller krasjer.

Les også: Ullevålseter sikret ny etappeseier.

– Alle sier jeg kjører fra alle, men det handler jo om å få alt til å klaffe og ta vare på sykkelen, sa Ullevålseter lørdag.

– Jeg har verdens beste mekaniker på teamet, vi har hatt ti Paris-Dakar og to Africa Race sammen, så han er en veldig viktig brikke for at alt skal klaffe. Det handler om så mye mer enn å kjøre fort, mener vinneren av Africa Race.

Denne artikkelen handler om