HISTORISK ØYEBLIKK: Her står for første gang to nordmenn sammen på pallen etter en VM-runde i rally. Mads Østberg ble nummer to, mens Henning Solberg tok tredjeplassen. Jari Latvala vant Rally Storbritannia. Foto: Adapta WRT
HISTORISK ØYEBLIKK: Her står for første gang to nordmenn sammen på pallen etter en VM-runde i rally. Mads Østberg ble nummer to, mens Henning Solberg tok tredjeplassen. Jari Latvala vant Rally Storbritannia. Foto: Adapta WRT

Henning Solberg: - Dette er utrolig gøy

Historisk norsk helg i Rally Storbritannia

MOTORSPORT

Mads Østberg: - Veldig stolt

(VG Nett) For første gang i historien står to nordmenn på pallen i en VM-runde i rally. Med andre- og tredjeplass i Rally Storbritannia skriver dermed Mads Østberg (24) og Henning Solberg (38) seg inn i historiebøkene.

  • Knut Arne Hansen
Publisert: Oppdatert: 13.11.11 21:08

- Vi skal stå to nordmenn på pallen! Det er kjempekult, utbryter Henning Solberg, da VG Nett ringer ham på vei til medaljeseremonien.

Etter at blant Sebastien Loeb, Mikko Hirvonen og Petter Solberg måtte bryte Rally Storbritannia, og det norske fotballandslaget skuffet i Cardiff, sørget storebror Henning Solberg og Mads Østberg for en norsk jubelhelg i Wales.

Les også: Solberg: - Plutselig sto bilen i full fyr

- Andreplass er kanskje mer enn det burde være, men vi tar det vi kan få. Vi har kjørt bra hele veien, og jeg er utrolig glad for å kunne avslutte sesongen på samme måte som jeg startet den, sier Østberg, som fikk sitt store gjennombrudd med andreplassen i Rally Sverige, til VG Nett.

- Og om jeg var veldig glad, ble jeg nesten dobbelt så glad da Henning klarte tredjeplassen. Det er veldig gøy at vi får stå to nordmenn på pallen. Det betyr utrolig mye, og er en kjempebonus for meg, legger 24-åringen, som tok sin andre pallplass i en VM-runde, til.

Blant de beste i verden

Tidligere har Petter Solberg uttalt at han mener Norge er blant verdens beste rallynasjoner, nå får han støtte av storebror Henning.

- Det er stort at vi får to nordmenn på pallen. Vi er blant verdens beste nasjoner til å kjøre bil, og vi viser at vi er tre som kan kjempe helt i toppen, kommenterer Henning Solberg, som totalt har seks tredjeplasser i karrieren.

- Og vi kan bli enda bedre. Neste år håper vi å kjempe helt der oppe alle tre - i enkelte løp.

- Hvordan blir det å stå sammen med en nordmann på pallen?

- Det blir utrolig gøy, og det er ikke minst morsomt for Mads. Han har kjørt godt hele helgen.

Les også: Østberg: - Et stort steg nærmere Petter Solberg

Heller ikke Østberg tror det er siste gangen vi får se to nordmenn på seierspallen i en VM-runde i rally.

- Jeg håper da ikke det. Men dette var utrolig morsomt, og jeg er veldig stolt av å være en av de to norske som for første gang får stå sammen på seierspallen.

- Unner gutta dette

Petter Solberg, som selv måtte bryte sesongens siste VM-runde etter at det begynte å brenne i motorrommet på bilen hans lørdag, var veldig glad på både storebror Henning og Østbergs vegne.

- De har kjørt bra hele helga, og dette var kjempemorsomt. Det er veldig viktig at vi er flere fra samme land som kan få gode resultater, sier Solberg til VG Nett.

- Er det litt bittert at du ikke står på pallen - første gang to nordmenn ender topp tre?

- Sånn er livet. Jeg unner dem virkelig dette.

- Det er kanskje rart at Petter ikke er blant de to på pallen, men sånn ble det denne gangen. Han var uheldig, og vi hadde bedre fly, avslutter Østberg.

Wales Rally Storbritannia, VM-runde 13 av 13, sluttstilling etter 3. etappe søndag (23 av 23 fartsprøver.

1) Jari-Matti Latvala, Finland (Ford Fiesta) 3.27.03,5
2) Mads Østberg, Norge (Ford Fiesta) 3.42,9 min. bak
3) Henning Solberg, Norge (Ford Fiesta) 7.05,1
4) Kris Meeke, Storbritannia (Mini John Cooper Works) 7.12,3
5) Matthew Wilson, Storbritannia (Ford Fiesta) 8.57,3
6) Ott Tanak, Estland (Ford Fiesta) 9.27,1
7) Jevgenij Novikov, Russland (Ford Fiesta) 9.47,7
8) Dennis Kuipers, Nederland (Ford Fiesta) 10.12,7
9) Ken Block, USA (Ford Fiesta) 16.01
10) Amindo Araujo, Portugal (Mini John Cooper Works) 17.01,6.

Brutt: Petter Solberg (Citroën).

VM sluttstilling:

1) Sebastien Loeb 222
2) Mikko Hirvonen 214
3) Sebastien Ogier 196
4) Latvala 172
5) P. Solberg 110
6) Østberg 88
7) Wilson 63
8) Dani Sordo Spania og H. Solberg 59.