FORMEL-KVINNE: Ayla Ågren satser stort på formel-kjøring. Nå har hun kommet gjennom nåløyet og skal kjøre den såkalte W Series. Foto: Thomas Nilsson / VG

Norske Ayla (26) får oppfylt formel-drømmen

W Series er den nye formel-serien kun for kvinner. Nå får norske Ayla Ågren (26) sjansen til å kjøre i 2020. Men målet på sikt er å slå gutta.

I 2014 ble hun den første kvinne som vant det amerikanske formel 1600-mesterskapet. De siste par årene har karrieren stått bom stille. Så plutselig fikk hun beskjeden her om dagen: Du er tatt ut som én av de 18 førerne i år to av W Series.

– Det føles veldig bra å komme med. De 12 beste fra 2019 var garantert plass videre, mens de sekes neste måtte konkurrere med oss andre som fikk muligheten til å teste.

– Dette er formel 3-biler. Vi fikk muligheten til å kjøre dem noen pass. Så kunne «dommerne» vurdere hvordan vi kjørte, progresjonen, og så videre ...

les også

Anders Jacobsen blir sportssjef - i motorsport

Nyheten ble først omtalt av motorsportsnettstedet parcferme.no.

W Series dekker alle kostnadene, så Ayla Ågren kan konsentrere seg om det hun kan aller best: Kjøre fort med bil.

– Hvordan ser du på å ha en egen formel-serie for kvinner?

– Mange har vært skeptiske. Jeg var vel ikke den som hoppet høyest da jeg hørte om det først. Men dette første året har de klart å overbevise meg. Det handler ikke om å dele jenter og gutter, men mer om å få fram flere jenter - som så kan ta opp konkurransen med gutta.

les også

Petter Solberg om sønnens VM-satsing: – Jeg putter ikke inn ei krone!

Og det er nettopp det Ayla Ågren har tenkt:

– Jeg vil kjøre mot gutta igjen senere. Jeg har hele tiden sagt at målet er å komme til Indycar. Det står fortsatt ved lag.

For de uinnvidde: Indycar er den amerikanske varianten av Formel 1.

Førstepremien er på 4,5 millioner kroner og gir muligheter for å kunne satse i enda større formel-klasser.

– Det blir tøft å hevde seg. Ikke minst mot de 12 som allerede kjenner banene og bilen godt. Men jeg skal gjøre mitt beste.

les også

Rally-stjernen og modellen går fra hverandre – skylder på media

Bare 18 jenter slipper gjennom nåløyet og får sete i W Series. 15 kvinner fra hele verden var med i konkurransen om de seks ledige plassene.

– Jeg har ikke konkurrert på to år, bare kjørt på eventer. Det blir utrolig stort å være med og konkurrere igjen. For meg er dette en ny sjanse.

– Så får vi se hva dette kan føre til videre.

les også

Andreas Mikkelsen har kniven på strupen: – Må levere

W Series kjører i utgangspunktet sammen med DTM - det prestisjefylte tyske standardbilmesterskapet, der det kryr av toppførere. Det betyr også at samtlige runder er i Europa.

Ayle Ågren bor til daglig i Houston og kommer fortsatt til å bo i USA. Hennes motorsportssatsing har hele tiden vært i retning Nord-Amerika, men nå blir det altså Europa i 2019 med W Series.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder