TRADISJON: Da tittelen var klar, spant Lewis Hamilton rundt på banen i Mexico i beste Martin Schanche-stil. Foto: Mark Thompson AFP

Hamilton verdensmester tross fæl start

Lewis Hamilton var nesten sist etter et tidlig sammenstøt med tittelrival Sebastian Vettel, men kjørte seg opp og sikret VM-tittelen i Formel 1.

  • NTB

Den britiske Mercedes-føreren er verdensmester for fjerde gang etter å ha kjørt inn til 9.-plass i Mexicos Grand Prix.

Max Verstappen vant løpet for Red Bull. Ferrari-fører Vettel ble bare nummer fire og har ikke lenger muligheten til å innhente Hamilton i sammendraget.

– Det føles ikke virkelig. Det er ikke løpet du ønsker deg når du er 40 sekunder etter, men jeg ga aldri opp, sa Hamilton over radiosambandet rett etter løpet.

Så du? Foreldrene har brukt millioner på å gjøre Dennis til racerfører. Nå håper han at han snart kan betale tilbake.

Blant de største

32-åringen tok sin første VM-tittel med McLaren i 2008 og vant med Marcedes både i 2014 og 2015. Med søndagens triumf har han passert idolet Ayrton Senna, som ble verdensmeter tre ganger.

Han sluttet seg til Vettel og Alain Prost som førere med fire titler. Bare to har vunnet flere: Michael Schumacher (7) og Juan Manuel Fangio (5).

– Jeg hatet løpet, men nå er jeg superglad. Lewis greide det, og laget vårt vant. Det er viktigst, sa Mercedes-sjef Toto Wolff til britisk Radio Five.

– Det var en bisarr ulykke i starten.

Les også: Formel 1-dommer ga straff – ble drapstruet

Duellerte

Hadde Vettel vunnet løpet, måtte Hamilton bli blant de fem første for å bli mester. De to duellerte hardt fra start, var borti hverandre og måtte begge i depot.

Hamilton trengte nytt høyre bakhjul, Vettel måtte få påsatt en ny spoiler.

Hamilton var på 20.-plass da han kjørte ut på banen igjen, og over radiosambandet spurte han laget om de trodde Vettel hadde gjort det med vilje.

– Vi er ikke sikre, Lewis, var svaret.

Løpsledelsen så på episoden, men ila ingen straff.

Fikk du med deg? Bolt hyllet Hamilton – men drama om 20-åring: – Dette er høl i hue

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder