VERDENSMESTER: Lewis Hamilton tok VM-gullet i Formel 1 i 2017. Foto: François Mori AP

Lewis Hamilton i bråk om «prinsessekjole» – nå sletter han alt på sosiale medier

Formel 1-verdensmester Lewis Hamilton (32) ble skjelt ut på etter en omdiskutert jule-video. Nå har han fjernet alle sine meldinger på Instagram og Twitter-meldinger tilbake til 2013.

Briten er blant dem som har vært mest aktiv på sosiale medier, og som totalt har 14 millioner følgere.

Men i det nye året har Lewis Hamilton brått slettet alle sine bilder på Instagram, alle sine tweets tilbake til oktober 2013, og på Facebook har det også vært dårlig med oppdateringer i det siste.

Les også: Lewis Hamilton etterforskes av britiske skattemyndigheter

Poenget er at Lewis Hamilton i romjulen publiserte en video med sin nevø. Den vakte stor oppmerksomhet.

Nevøen Kaiden var ikledd en rosa og svart kjole, og Hamilton avsluttet sekvensen med å fortelle nevøen at «gutter bruker ikke prinsessekjoler».

Les også: Bolt hyllet Hamilton

Dermed tok det av i kommentarfeltene, der superstjernen fikk klar beskjed om at det ikke er han som bestemmer hva små gutter skal ha på seg. Hamilton beklaget og fastslo i en serie tweets at alle skal få lov til å gå i det de selv vil.

Andre forsvarte Mercedes-føreren og mente at han hadde rett til å mene det han sa. Da Hamilton begynte å trykke «like» på slike kommentarer, kom bølge nummer to med kritikk.

Hamilton ble verdensmester for fjerde gang: Vant tross fæl start

Lewis Hamilton har gjennom mange år latt sine supportere og andre få et innblikk i livet uten førersetet – gjennom bilder, videoer og fortellinger. Nå er alle disse oppdateringene borte på Instagram og Twitter.

Hamilton er fire ganger verdensmester i Formel 1, senest i 2017 da han vant i sin Mercedes-bil, med Ferraris Sebastian Vettel på sølvplass.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder