SKADET: Mini-fører Nani Roma fra Spania vinker ved starten på Dakar-rallyet. Mandag fikk han hode- og nakkeskader da bilen hans gikk rundt ute i ørkenen. Foto: MARIANA BAZO / X00023

Dakar-stjerne fikk hode- og nakkeskader

To ganger Dakar-vinner Nani Roma (45) pådro seg både hode- og nakkeskader etter en dramatisk krasj på den tredje etappen av Dakar-rallyet.

Publisert:

Det var helt mot slutten av den 296 kilometer lange fartsetappen mellom Pisco og San Juan de Marcona i Peru at ulykken skjedde.

Roma og kartleser Alex Haro klarte å komme seg til mål, men derfra ble den spanske føreren umiddelbart ført bort med helikopter, melder motorsport.com.

Han ble først ført til nærmeste flyplass, i Ica, og derfra med fly til hovedstaden Lima for å gjennomgå undersøkelser ved en amerikansk klinikk der.

En gammel kjenning for nordmenn, Nasser Al-Attiyah fra Qatar, vant mandagens etappe i sin Toyota.

Alt tyder på at Roma, som i år er tilbake i Mini etter en gjesteopptreden i Toyota i fjor, har vunnet rallyet to ganger, men lå på 10. plass så langt, 43 minutter etter ledende Stephane Peterhansel.

Alt tyder på at Nano Roma ikke kan fortsette årets Dakar-rally.

Dennis Olsen jubler: Blir Porsche-proff

I sammendraget har ørkenreven og Dakarrallyets fenomen Stephane Peterhansel overtatt ledelsen i Peugeot. 52-åringen har vunnet 13 ganger. Han har ingen etappeseirer til nå, men kjemper hele tiden i teten.

– Det var en tøff etappe etter som det var mange sanddyner, men navigeringen var noe enklere enn dagen før etter motorsyklene kjørte foran oss, fortalte Peterhansel etter målpassering.

– Motorsyklistene navigerte veldig bra, og for det meste kunne vi bare følge deres spor. Vi holdt bra fart, men angrep aldri, sa Peterhansel ifølge Aftonbladet.

Flere av Petter Solbergs gamle konkurrenter i rally-VM er med. Finske Mikko Hirvonen, som lå på 6. plass før etappen, fikk tekniske problemer og ble stående ute i ørkenen.

Solbergs rival gjennom mange år, Sebastien Loeb, ligger i øyeblikket på 4. plass totalt. Han er drøyt ti minutter bak ledende Peterhansel. Cyril Despres (Pål Anders Ullevålseters gamle rival) ligger på 2. plass.

I motorsykkelklassen er det britisk ledelse. Sam Sunderland (KTM) leder foran argentiske Kevin Benavides (Honda) og chilenske Pablo Quintanilla på Husqvarna.

Red Bulls mester-maker: – Derfor valgte vi norske Dennis (14)

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder