PÅKJØRT: Daniil Kvjat i Red Bull kjørte på Ferraris Sebastian Vettel. Tyskeren var rasende etterpå. Foto: Pavel Golovkin Ap

Legenden Lauda: – Hvis jeg hadde vært Vettel, hadde jeg drept Kvjat

Russer torpederte Vettel - med Putin på tribunen

Tidligere formel 1-verdensmester Sebastian Vettel (28) var rasende etter å ha blitt torpedert av hjemmehåpet Daniil Kvjat (22) i søndagens Russland Grand Prix.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

RASENDE: Sebastian Vettel. Foto: Yuri Kadobnov Afp

– Hvis jeg hadde vært Vettel, så hadde jeg drept Kvjat, sa formel 1-legenden Niki Lauda i et intervju på Sky Sport.

Løpet ble vunnet av Nico Rosberg, som fikk førstepremien fra president Vladimir Putin, som forsvant fra podium før gutta gang i gang med champagne-sprutingen.

Russlands formel 1-løp går mellom arenaene fra vinter-OL i 2014, og var bare såvidt kommet i gang da Kvjat traff Vettel først en gang, så enda en gang. Dermed var løpet over for tyskeren i Ferrari.

– Hvem i helvete kjørte inn i meg? Noen kjørte inn i bakparten min, så kjørte noen inn i meg igjen. Ærlig talt, hva i helvete er det vi driver med, sa en rasende Vettel på internradioen rett etterpå.

Så sent som i Kina Grand Prix beskyldte Vettel Kvjat for å ha kjørt inn i ham. Nå blir forholdet mellom dem ytterligere forverret. Russeren er ikke særlig populært blant de andre førerne i formel 1-sirkuset.

Les også: Rosberg: - Jeg har arvet sisuen fra pappa.

– Det var ikke min feil. Jeg misliker ikke Kvjat. Men jeg synes han gjorde en feil i Kina, og jeg mener han gjorde en feil i dag, sa Vettel til BBC.

PREMIEPALLEN: Vladimir Putin har nettopp gitt førstepremien til Nico Rosberg (t.h.) i søndagens formel 1-løp i Sotsji. Foto: Ivan Sekretarev Ap

– Det var Daniils feil, innrømmet Red Bull-sjefen Christian Horner.

Løpet var altså over nesten før det hadde begynt for Vettel. Han ble torpedert av Kvjat, smelte inn i gjerdet, punkterte og måtte bryte. Kvjat derimot fortsatte til mål og ble nummer 15.

– Dette var ikke bra kjøring. Spørsmålet er om han får ytterligere straff for det, sa kommentator Atle Gulbrandsen på Viasat-sendingen.

– Jeg sto bak problemene. Det føles ikke så bra, men slike ting skjer i formel 1. Vanligvis lærer jeg av det. Jeg beklager til alle som var involvert, sier Kvjat til Sky Sports.

– Jeg tror vi alle trenger å snakke sammen. Det er lett å angripe meg, og det er greit.

Har du fått med deg? Intervju med Sebastien Loeb

Kvjat fikk tre såkalte straffepoeng og har allerede fem slike totalt. Når en fører får 12 straffepoeng, må han stå over ett løp.

Blant tilskuerne i Sotsji var som ventet president Putin, som satt ved siden av formel 1-sjefen Bernie Ecclestone på tribunen.

Etterpå dukket Putin opp i rommet der de tre beste førerne forbereder seg til å gå på seierspallen. Han konverserte med de tre - gjennom en tolk.

Vant gjort nok en gang Nico Rosberg, mens Lewis Hamilton sikret dobbeltseier til Mercedes - etter å ha kjørt seg opp fra 10. plass.

Les også: Solberg fikk aksjetips fra milliardær - har tjent titalls millioner

Finske Kimi Räikkönen kjørte inn til 3. plass for Ferrari.

Tyske Rosberg vant dermed sitt fjerde strake VM-løp i 2016 og leder dermed solid sammenlagt. Totalt er det hans syvende seier på rad i formel 1, etter som han også vant de tre siste løpene i fjor.

– Jeg vet det er tidlig, men er dette årets verdensmester, spurte Atle Gulbrandsen på den norske Viasat-sendingen.

Les også: Var i dødsulykke - nå tar rallystjernen tak for trafikksikkerhet.

– Han vinner overlegent, fortsatte Gulbrandsen.

– Det har vært en fantastisk helg, sa Rosberg etter å ha hatt beste startspor, beste rundetid og ledet fra start til mål.

Danske Kevin Magnussen kjørte fantastisk og kjørte seg opp fra 17. til 7. plass. Svenske Marcus Ericsson var også i slag og ble nummer 14.

Neste VM-løp går i Barcelona om to uker.

Resultater:

1. Nico Rosberg, Mercedes.

2. Lewis Hamilton, Mercedes.

3. Kimi Räikkönen, Ferrari.

4. Valtteri Bottas, Williams.

5. Felipe Massa, Williams.

6. Fernando Alonso, McLaren.

7. Kevin Magnussen, Renault.

8. Romain Grosjean, Haas.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder