INGEN POPULÆR KAR: Michael Schumachers familie ønsker å få en slutt på at Philippe Streiff (innfelt) uttaler seg om Formel 1-legenden. Foto:,AFP

Hevder Schumachers «venn» har kommet med falske uttalelser

Tidligere formel 1-kjører Philippe Streiff har flere ganger uttalt seg om Michael Schumachers tilstand etter den fatale ulykken for et drøyt år siden. Det er Schumachers familie nå mektig lei av.

Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

«Han har hukommelsesproblemer og taleproblemer».

«Han blir bedre, men alt er relativt. Det er veldig vanskelig. Han kan ikke prate, og som meg sitter han lammet i en rullestol».

«Han er bevisst, og kommuniserer med øynene. Han begynner å kjenne igjen barna sine og kona si, selv om han fremdeles har problemer med hukommelsen».

Dette er noen av uttalelsene Streiff har kommet med til media når han har kommentert Michael Schumachers tilstand. Det har nå gått et drøyt år siden den dramatiske skiulykken der Formel 1-stjernen skadet seg stygt i de franske alpene.

- Aldri vært noe vennskap

Streiff er en tidligere motorsportkollega av Schumacher, og har omtalt seg som en god venn av ham.

Det er bare en hake: Ifølge den tyske avisen Bild har ikke Schumachers kone og barn noen kontakt med Streiff, og de skal ha sett seg lei på at han uttaler seg på vegne av «Schumi».

- Jeg kan ikke annet enn å undre meg over disse uttalelsene fra Streiff. Han har med sikkerhet ingen kontakt med professor Saillant (Schumachers lege, journ.anm.) og heller ikke med Corinna (Schumachers kone), sier Formel 1-stjernens talsperson og manager, Sabine Kehm, til Bild.

SCHUMACHERS TALSKVINNE: Sabine Kehm. Foto:Charles Platiau,Reuters

Streiffs påstander om at han er en venn av familien, tilbakevises av Kehm.

- Mellom Streiff og Michael har det aldri vært noe vennskap, slår hun fast.

Og det er heller ikke bare Schumacher Streiff hevder å ha god kontroll på.

Han har også uttalt seg om Jules Bianchi, en annen Formel 1-fører som nylig forulykket og fremdeles ligger hardt skadet på sykehus. Under Japan Grand Prix i oktober fikk Bianchi vannplaning, og kolliderte med en traktor. Det påførte ham store skader, og franskmannen ble liggende i koma etterpå.

Streiff har uttalt seg også om Bianchis tilstand - men ifølge Aftonbladet kjenner heller ikke de to hverandre.

Koblet inn advokater

Tidligere denne måneden gikk Streiff ut mot det internasjonale motorsportforbundet (FIA), og kritiserte utredningen forbundet har gjort i kjølvannet av Bianchis ulykke.

Ifølge Reuters har FIA nå hyret advokater på bakgrunn av disse uttalelsene, hvor Streiff hevder utredningen var laget for å frikjenne FIA for mistanke om noe ble gjort galt under ulykkesløpet.

- Philippe Streiffs fornærmende og krenkende kommentarer er helt ubegrunnet, og viser onde hensikter, skriver forbundet på sine nettsider.

Streiff var selv aktiv Formel 1-kjører i årene mellom 1984 og 1988. Han skadet seg under en testkjøring i Brasil i 1989, og sitter i rullestol etter ulykken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder