GIR SEG: Pål Anders Ullevålseter har kjørt sitt siste ørkenrally. Her fra Rally Dakar i Chile i 2011. Foto:Geir Olsen,VG

Ullevålseter legger opp: – Jeg kan ikke dra det lenger nå

Etter 16 sesonger med ørkenrally, har ikke lenger Pål Anders Ullevålseter (46) energien til å skaffe penger til å fortsette.

  • Hanne Skjellum Mueller

Artikkelen er over fire år gammel

– Jeg biter meg selv litt i halen når det gjelder alle utgiftene. Den energien det tar å skaffe sponsorer, er litt borte. Jeg føler ikke jeg kan gå rundt å selge meg selv nå, nå som jeg nærmer meg 50 år, sier Pål Anders Ullevålseter til VG.

Han har en lang og imponerende karriere bak seg. Så sent som i januar tok han seieren Africa Race.

– Det har vært en vanskelig avgjørelse. Men jeg må gi meg nå. Jeg gjør dette på det riktige tidspunktet. Jeg nærmer meg 50 og kan ikke dra det lenger, forklarer han.

TETT PÅ NETT kl 17.30: Still dine spørsmål til Pål Anders Ullevålseter nå.

Støtte fra familien

– Fordelen med min idrett, er at jo eldre man blir og mer erfaring man jo får, jo bedre blir man. Det har i hvert fall mye å si. De to siste løpene jeg har kjørt, har jeg jo vunnet, fortsetter 46-åringen, og takker samtidig for all støtten hgan har fått opp igjennom årene.

PÅ HJEMMEBANE: Pål Anders Ullevålseter er samboer med tidligere kickbokser Mette Solli og sammen har de datteren Alva. Foto:Jørgen Braastad,VG

Les også: Ullevålseter kan ha blitt lurt - sykkelen forsvunnet.

Ullevålseter har blant annet deltatt 12 ganger i Rally Dakar, som de siste årene har vært kjørt i Latin-Amerika. Han har fullført hele ti av dem. Hans beste plassering er andreplassen fra 2010.

– Det jeg husker best er nok første gang jeg fullførete Paris Dakar i 2002. Jeg trodde egentlig jeg skulle huske resultater og slikt, men det er opplevelsene. Det er så mange av dem. Når man er midt ute i ørkenen og møter mennesker, som ikke har noen ting, også smiler de alltid. Det er tøft. Jeg må ta meg en pensjonsisttur tilbake dit, sier motorsyklisten.

Han er samboer med tidligere kickbokser Mette Solli, som han har datteren Alva (3) med. Fra før har han sønnen Robin (14).

– De har, som vanlig, støttet meg - uansett, forteller han.

Formel 1: Hamilton misfornøyd med pokalene.

Har planene klare

Et av høydepunktene i karrieren kom i 2004, da han ble verdensmester. Ullevålseter er også kåret til årets motorsportutøver her hjemme. I tillegg er han kjent fra realityprogrammene «Isdans», som han vant, «Skal vi danse» og «71 grader nord».

Mange har allerede stilt spørsmålet «hva skal du leve av nå da?».

– Den utfordringen tar jeg glatt, svarer jeg da. Jeg skal blant annet lære yngre å kjøre motorsykkel, kursing i Enduro og Motorcross. Også skal jeg lage noen opplevelsesturer i Norge. Være guide med og på motorsykkel. Det er så langt jeg har kommet, røper Ullevålseter, og legger til:

– Jeg kommer jo til å kjøre motorsykkel resten av livet!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder