SATSER HARDT: Fredric Aasbø sjokkerte fansen denne uken med å presentere sin nye bil; en Toyota Corolla, best kjent som «mann-med-hatt-bil».
SATSER HARDT: Fredric Aasbø sjokkerte fansen denne uken med å presentere sin nye bil; en Toyota Corolla, best kjent som «mann-med-hatt-bil». Foto: Larry Chen

Nå blir Børning-stuntmannen «mann med hatt»

MOTORSPORT

Fredric Aasbø (31) er stuntmann i «Børning» og eks-verdensmester i drifting. Denne uken sjokkerte han fansen ved å bli «mann-med-hatt» bak rattet.

Publisert:

Da presenterte nemlig Papadakis-teamet sin nye bil til nordmannen i 2017. Det er en Toyota Corolla.

– Hehe, ja, dette er verdens første hatchback profesjonelle driftingbil og for mange drifting-fans er dette uvant, sier Aasbø til VG.

– Driftingbiler er vanligvis todørs sportsbiler og ikke «konebiler».

Her kan du se lanseringsvideoen på youtube.

– Hvorfor da en Toyota Corolla?

– Teamet jeg kjører for, har som spesialitet å ta utgangspunkt i uvanlige biler og allikevel gjøre dem konkurransedyktige. Det håper vi på også her. Det gjør oss unike overfor sponsorer, og det gjør at vi favner bredere, sier Fredric Aasbø.

– Det hadde vært sinnssykt moro å slå dem med Ford Mustang og Dodge Viper i en bil som mange ser på som en «konebil».

I fjor kjørte Fredric Aasbø både det prestisjefylte amerikanske mesterskapet og i Kina.

Drifting-Aasbø: – Den villeste dagen i mitt liv

– Vi har takket nei til Kina i år. Grunnen til det er at nysatsingen med Toyota i USA er veldig viktig for oss, med mange nye muligheter der, samtidig som vi planlegger en større satsing i Norge under Gatebil-festivalene, sier Fredric Aasbø.

Han vant «alt» i 2015 og ble nummer to i den amerikanske serien i fjor.

Sjekk hva Anders Baasmo Christiansen sier om stuntmannen Aasbø

– Ambisjonene er å være med å kjempe mot de beste allerede i år. Det er sjeldent å få til det med by bil, men om vi ikke hadde hatt som mål å bli best, kunne vi like gjerne ha lagt opp. Men det er sterkere konkurranse i år i form av nye meritterte deltakere fra andre deler av verden, samt at mange av de eksisterende teamene har forbedret sine biler og dekk.

VG+ - historien om Aasbø: Støvsugerselgeren som ble driftingstjerne

Drifting handler ikke, som vanlig motorsport, bare om å komme raskest mulig til mål. Litt forenklet kan vi si at det handler om kontrollert sladding.

– Blir du rik på dette?

– Nei, men det er heller ikke målet. Målet er i stedet å stadig gjøre nye og morsomme prosjekter i bilverdenen, og helst prosjekter som krysser over i andre former for underholdning. Jeg får stadig flere tilbud om å gjøre mer mainstream aktiviteter i Europa.

I vinter har han blant annet gjort en reklamefilm med finn.no og en og en ny teaser for Universal's «Fast & Furious 8», på Gol i Norge.

Her kan du lese mer om