Mener Dennis (15) er tidenes norske motorsport-talent

...og pappa Olsen forteller at store team følger med nordmannen

(VG Nett) Norge har aldri hatt et talent som er bedre rustet for en formel 1-karriere enn Dennis Olsen (15). Det mener Viasat-kommentator Atle Gulbrandsen.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Kjøremessig har han alle fortutsetninger for å lykkes, og han er nok mest sannsynlig det største talentet i verden i den alderen, sier Gulbrandsen til VG Nett.

I kveld viser NRK en episode om Dennis Olsen i serien «Min idrett». Der følges 15-åringen blant annet i jakten på EM-gull.

VGTV: Se Dennis Olsen i aksjon her!

Det er imidlertid langt mer enn sportslig talent som må til for å bli Norges første formel 1-fører. Skal Dennis Olsen bli en av de 24 førerne som konkurrerer i den største og mest populære motorsport-grenen, så må det nemlig ordnes med en solid finansiering.

- Jeg vil tro at Dennis og folkene rundt ham må skaffe til veie rundt 50 millioner kroner de neste årene. Det er det det koster å komme seg opp på formel 1-nivå hvis ikke han blir plukket opp i juniorsatsingen til noen av teamene, sier Gulbrandsen.

Interesse fra flere storteam

Så er det da også flere av de store teamene som har merket seg det norske stortalentet. De følger naturlig nok godt med på hva som skjer i gokart, og store førere som legenden Michael Schumacher og nåværende verdensmester Sebastian Vettel.

- Vi har fått gode signaler fra tre av de store teamene om at Dennis er en de følger tett, så ting kan skje veldig fort. Han er i den alderen der de begynner å bli satset på, forteller pappa Roy Espen Olsen til VG Nett.

STJERNER I SIKTE? Dennis Olsen har et klart mål om å bli Norges første formel 1-fører. Foto: Mirjam van Delft

VG Nett skrev om Dennis da han allerede som 10-åring ble gokart-proff.

Les også: 10-åring gokart-proffVGTV: Møt Dennis (15) fra Våler

Gokart også neste år

Det er bestemt at Dennis Olsen skal kjøre gokart også i 2012, men at han fra 2013 kommer til å konkurrere i såkalt formel Renault 2 liter.

Det er det første av tre trinn opp mot formel 1-klassen. Renault 3,5 liter og GP2 blir nye utfordringer før han eventuelt er klar for det Vettel & co.

- Han har formel 1 som et helt klart mål, og han det som skal til for å kunne gå hele veien foreløpig, sier manager Harald Huysmann til NRK.

Artikkelen fortsetter under bildet.

VELFYLT PREMIESKAP: Hjemme på gutterommet har Dennis Olsen samlet små og store premier fra det som allerede er blitt en lang karriere. Foto: NRK


- Uansett hvor langt Dennis kommer, så har han lykkes. Han får holde på med det han liker aller best, og vi får vært masse sammen med sønnen vår. Han har noe å gjøre og noe han brenner for. Det er mange på hans alder som henger på et gatehjørne og røyker hasj, sier pappa Olsen.

Han anslår at sønnen har 175 reisedøgn i året, og foreldrene skifter på å være med ham på løp. I tillegg jobber begge for fullt ved siden av.

- Vi stiller opp så godt vi kan. Dennis har ingen søsken, så vi kan bruke mye tid på ham, forteller Roy Espen Olsen.

PS! Du kan se NRK-programmet med Dennis på NRK 1 i kveld kl. 2015. Se VG Netts TV-guide her!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder