Formel 2-fører Anthoine Hubert (22) døde etter krasj

22 år gamle Anthoine Hubert omkom etter å ha krasjet under Belgias Grand Prix.

Det bekrefter FIA, det internasjonale bilsportforbundet.

BBC skriver at Hubert hadde en hastighet på over 270 kilometer i timen da den fatale hendelsen fant sted på runde to av Belgias Grand Prix. Hubert mistet kontrollen over bilen og kjørte inn i autovernet før han ble truffet av bilen til Juan Manuel Correa.

Den 22 år gamle franskmannen ble fraktet til det medisinske senteret og erklært død der.

Correa er fraktet til sykehus, der tilstanden hans blir beskrevet som stabil. En siste fører som var involvert i krasjen, Giuliano Alesi, slapp unna uten større skader.

DØDSULYKKE: Slik så bilen til Anthoine Hubert ut etter krasjet. Foto: REMKO DE WAAL / ANP

– FIA (Det internasjonale bilsportforbundet) er lei seg for å måtte informere om at føreren av bil nummer 19, Anthoine Hubert, gikk bort klokken 18.35. Føreren av bil nummer 12, Juan-Manuel Correa, er i stabil tilstand og blir behandlet ved sykehuset i Liege, heter det i uttalelsen fra FIA.

Motosportverden er i sorg etter nyheten om dødsfallet til 22 år gamle Hubert. Charles Leclerc, som kjører Formel 1 for Ferrari, har lagt ut denne meldingen på Instagram.

Også Lewis Hamilton har uttrykt sin sorg på bildedelingstjenesten.

– Hvis en eneste av dere som ser på og nyter denne sporten tror at det vi gjør er trygt, så tar dere veldig feil. Alle disse førerne risikere livet sitt, og folk må sette mer pris på det på en alvorlig måte, for det blir ikke verdsatt nok. Ikke av fansen og heller ikke av noen av dem som jobber i sporten. Anthoine er meg bekjent en helt, for å ta risikoen han tok og for å jakte drømmen sin. Jeg er så lei meg over at dette skjedde. La oss løfte ham opp og minne ham. Hvil i fred, bror, skriver den femdobbelte verdensmesteren i en såkalt Instagram-story.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder