SATSER STORT: Dennis Olsen under test i formel Renault 2.0 på Le Mans-banen denne uken. Han håper å bli Norges første formel 1-fører. Foto:Diederik Van Der Laan,

Dennis Olsen (18): Sponses av utenlandsk spillselskap

Omgår reglene: Konkurrerer bare utenfor Norge og er ikke medlem av NIF

Dennis Olsen (18) har det hårete målet å bli Norges første
formel 1-fører. På veien dit sponses han av et utenlandsk spillselskap.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Jeg har ingen betenkeligheter med det, sier han til VG.

– Jeg får ikke penger hverken fra idrettsforbundet eller Olympiatoppen. Og etter som jeg bare konkurrerer utenfor Norges grenser, er det ikke noe problem å ha reklame for Betsafe.

Går glipp av halv milliard

Unibet hevder i dagens VG at norsk idrett går glipp av 500millioner kroner i året ved å holde på Norsk Tippings monopol. Spillselskapet ha politisk omkamp om innføring av mulig lisensordning for utenlandske spillselskaper. Også Betsson, selskapet bak Betsafe, har tidligere kommet medlignende uttalelser.

Mens idrettsforbundet prøver å stoppe idrettsstjerner som skriver kontrakter med internasjonale spillselskaper – for eksempel Mats Zuccarello – så har Betsafe omgått problemet med å signere formel-talentet fra Østfold. Dennis Olsen kjører formel Renault og konkurrerer aldri i Norge.

– For vår del ville det være en fordel hvis det ble en lisensordning for utenlandske spillselskaper, sier pappa Roy Espen Olsen.

REKLAME: Slik så det ut da Dennis Olsen testet på Le Mans-banen denne uken. Reklamen for Betsafe hadde vært ulovlig hvis han hadde kjørt i Norge, men Olsen konkurrerer utelukkende utenlands. Foto:Klaas Norg,

– Hvis disse utenlandske spillselskapene får lov til å markedsføre seg i Norge, åpner det muligheten for sponsoravtaler også for oss som ikke driver med ski eller fotball.

Lekkasjen øker

– Hva synes du om Norges Idrettsforbunds holdning til spillmonopolet?

– Jeg tror det er viktig at NIF åpner øynene og ser at verden forandrer seg. Lekkasjen er allerede stor til utenlandske spillselskaper og den kan bli større, mener Roy Espen Olsen.

Generalsekretær Hallgeir Raknerud i Norges Bilsportsforbund gjør ingenting for å stoppe Dennis Olsen eller eventuelle andre bilsportsutøvere som får sponsoravtaler med utenlandske spillselskaper.

– Etter som vi ikke får tippemidler til drift av forbundet, føler jeg ikke at dette er feil. Jeg skjønner at idrettsforbundet har sin linje, etter som tippemidlene er «hovedsponsor» for norsk idrett. Men det gjelder ikke oss, etter som vi ikke er medlem av NIF.

Spilleavhengighet

– Våre utøvere må hente penger der det er mulig, og jeg ser ikke noe problem i at de får utenlandske spillselskaper som sponsorer.

Dennis Olsen synes det ville være en fordel om de utenlandske spillselskapene ble tatt inn i varmen gjennom en lisensordning der de må betale for å operere på det norske markedet.

– Hva med faren for spilleavhengighet?

– Det er et problem som må tas alvorlig, men jeg tror ikke det er noe større problem om folk spiller på utenlandske spillselskaper enn på Norsk Tipping.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder