FAMILIEN MOTORSPORT: Fra venstre: Pernilla, Oliver og Petter Solberg avfotografert i september i fjor. Foto: Ole Kristian Strøm / VG

Oliver Solberg om TV-kranglene: − Jeg er glad jeg viste fram mitt sanne jeg

Oliver Solberg (18) er glad for at familien ga et usminket bilde av virkeligheten i TV-serien «Team Solberg». Han leder etter lørdagens kjøring i VM-rallyet i Estland.

 • Ole Kristian Strøm

TV Norge-serien fulgte familien, bestående av Petter, Pernilla og Oliver, tett gjennom et år med oppturer og nedturer. Der viste de motorsportsglede, temperament, humor, tårer, kjærlighet og sterke familiebånd.

– Det var kult å vise det norske folk hvor mye jobb vi legger ned i dette. Jeg føler at det har gitt oss økt respekt, sier Oliver Solberg til VG foran Rally Estonia, den første VM-runden siden mars.

– Når folk ser at vi diskuterer ... At det går opp og ned, og at det ikke alltid er så lett, så kjenner de seg igjen. De kjenner seg også igjen i familiesituasjonene – med forholdet far og sønn, mor og sønn.

les også

Petter Solberg: – Det er et veldig egoistisk liv

Pluss content

Blant scenene i «Team Solberg» er noen krangler mellom Petter og Oliver Solberg, blant annet en scene om ulike syn på trafikkregler. Sønnen angrer ikke at de slapp TV-fotografene til:

– Jeg er glad for at jeg slapp folk inn på meg. Jeg er glad at jeg viste frem mitt sanne jeg. Folk så oss som vi er. Jeg tror folk får respekt av det. At ikke noe er sminket.

– Har du fått mye respons?

– Det har vært veldig mange positive tilbakemeldinger. Jeg kan ikke huske å ha fått noe negativt. Folk som ikke er interessert i motorsport, kommer bort og sier at de likte å se hvor mye vi legger ned i dette.

les også

Oliver Solberg trente for mye – fikk 64.000 kroner i bot

Pappa Petter Solberg er overbevist om at «Team Solberg» har vært positivt for sønnen.

– Oliver er ung, og jeg tror det var en veldig bra måte å gjøre ham kjent for det norske folk. I serien ser også folk hvor nær vi er hverandre hele tiden, og hvor hardt vi jobber. Og naturlig nok har alle oppfatninger av hvordan vi gjør ting.

– Har det vært mange negative reaksjoner?

– Ikke en eneste en! Jeg har fått veldig bra tilbakemeldinger, og jeg synes også serien ble veldig bra. De som laget «Team Solberg» var veldig enkle å jobbe med. De visste at vi drev med vårt, men de fikk lov til å henge på så mye de ville. Oliver syntes bare det var hyggelig og sosialt.

Sammen med kartleser Aaron Johnston står Solberg junior nå foran karrièrens femte VM-runde. Han debuterte i Wales i fjor – i det samme rallyet som pappa Petter sa takk for seg på topplan. Da hadde 18-åringen såvidt rukket å ta førerkort - et lite drama som også var en viktig del av «Team Solberg» da han først strøk på teorien.

VM-KLAR: Oliver Solberg må overholde mange corona-regler når rally-VM endelig trår på gassen igjen etter nedstengningen. Foto: PS 110 %

For to og en halv uke siden kjørte han inn til sin andre runde-seier i EM. Det skjedde i latviske Rally Liepaja, samme sted som han tok sin første seier ett år tidligere.

I juli debuterte han på asfalt i Rally di Roma Capitale, også det EM-runde , og kom på pallen. Da ble faren så imponert at han slet med å holde tårene tilbake.

Nå handler det altså om VM. Rally-gale Estland har for første gang VM-løp. Der kjørte Oliver Solberg i fjor - og vant klassen sin. Lørdag imponerte han igjen på grusveiene i nærheten av langrennsmetropolen Otepää.

PAPPAS BIL: Oliver Solberg kjører farens VW Polo i helgens VM-runde i Estland. Foto: PS 110 %

– Jeg tror jeg får bruk for toppfarten min, sier han.

les også

Oliver Solberg vant EM-runde

– Hva er den?

– 190 km/t.

– Tenker du spesielt på å vise deg fram nå som det er VM og alle teamsjefene er på plass?

– Selvfølgelig er VM spesielt, men jeg tenker ikke på det.

– Mange mener at du er favoritt blant R5-bilene. Hva sier du til det?

– Jeg kjenner jo veiene her litt, det er en fordel. Jeg håper at jeg kan kjempe i toppen.

Solberg leder klassen sin, WRC3, etter lørdagens kjøring. Han er også raskere enn alle i WRC2-klassen. Disse klassene kjører med samme type bil, såkalte R5-biler.

Nærmest Oliver Solberg er Estlands egen Egen Kaur, mens Mads Østberg/Torstein Eriksen er tredje best blant R5-bilene. Det betyr at Østberg leder klassen WRC2. Eyvind Brynildsen er nummer fem i WRC2-klassen, mens Ole Christian Veiby har slitt og ligger langt bak.

Rally Estonia består av i alt 17 fartsetapper over 232 kilometer og avsluttes søndag.

PS: Oliver Solberg kjører pappas VW Polo i Rally Estonia. Det skyldes at Skoda-teamet, som han har kontrakt med om VM-rundene, ble stoppet av corona-restriksjonene og derfor ikke kunne komme til Estland.

Mer om

 1. Motorsport
 2. Oliver Solberg
 3. Petter Solberg

Flere artikler

 1. Petter Solberg nervøs for Oliver (19): – Han er litt hyper

 2. Oliver Solberg tok sin første VM-seier: – Han kjører så smart!

 3. Oliver Solberg trente for mye – fikk 64.000 kroner i bot

 4. Norges VM-stjerne trodde han kunne vinne gull i helgen. Men så sjekket han reglene.

 5. Tre nyheter fra rampelyset

Fra andre aviser

 1. Første VM-rundeseier for Oliver Solberg: – Det største jeg har prestert noen gang

  Bergens Tidende
 2. Fortsetter å imponere: Oliver Solberg (18) vant EM-runde

  Bergens Tidende
 3. Oliver Solberg (18) i storform: Leder VM-runde for første gang i karrieren

  Bergens Tidende
 4. Oliver Solberg (18) i storform: Leder VM-runde for første gang i karrieren

  Aftenposten
 5. Fortsetter å imponere: Oliver Solberg (18) vant EM-runde

  Fædrelandsvennen
 6. Oliver Solberg (18) i storform: Leder VM-runde for første gang i karrieren

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no