TIL FEMTEPLASS: Mads Østberg falt fra første- til femteplass i løpet av den andre dagen av Rally Spania. Foto: Adapta WRT

Østberg falt fra første til femteplass

Ford-fører Mads Østberg (25) ledet Rally Spania etter første dag, men fikk trøbbel med underlaget og falt i løpet av lørdagens prøver ned til 5.-plass

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Nordmannen, som er treer i VM-sammendraget, ble fintet ut av at veiene på den spanske østkysten som var langt våtere enn ventet. Østberg tapte over minuttet til verdensmester Sebastien Loeb, som overtok ledelsen i rallyet.

- Vi har dessverre gjort en feilvurdering når det kommer til dekk i dag. Vi trodde ikke det skulle være så vått, men det var det og da ble dekkene helt feil, forklarte Morten Østberg, teamsjef i Adapta World Rally Team, etter lørdagens fartsprøver.

- Vi har på ingen måte gitt opp. Nå nullstiller vi oss og gjør oss klare for å gjøre en best mulig jobb i morgen (søndag).

25-åringen ligger 1.31,4 bak ledende Loeb, men har fortsatt muligheter til å avansere til en plass på pallen. Finske Jari-Matti Latvala ligger på 2.-plass, 27 sekunder bak franskmannen, mens Østberg har bare snaue 17 sekunder å ta inn på Mikko Hirvonen på tredjeplass. Latvala tar tredjeplassen sammenlagt i VM fra Østberg dersom dette står seg.

Petter Solberg og Andreas Mikkelsen ble begge hindret av en stein i veien på fredagens etappe og ligger langt bak teten.

Rally Spania lørdag, VM-runde, stillingen etter 1. etappe (12 av 18 fartsprøver):

1) Sebastien Loeb, Frankrike (Citroën DS3) 3.16.14,1
2) Jari-Matti Latvala, Finland (Ford Fiesta RS) 0.27,0 min. bak
3) Mikko Hirvonen, Finland (Citroën DS3) 1.14,1
4) Ott Tanak, Estland (Ford Fiesta RS) 1.28,8
5) Mads Østberg, Norge (Ford Fiesta RS) 1.31,4
6) Hans Weijs, Nederland (Citroën DS3) 9.02,9
7) Craig Breen, Irland (Ford Fiesta) 12.26,2
8) Jevgenij Novikov, Russland (Ford Fiesta RS) 13.25,1
9) Jarkko Nikara, Finland (Mini Cooper) 13.39,1
9) Per-Gunnar Andersson (Sverige (Proton Satria) 15.45,5.

Øvrige norske: 15) Petter Solberg (Ford Fiesta RS) 25.23,4, 31) Andreas Mikkelsen (Skoda Fabia S2000) 35.42,1.

PS! Fire mennesker, blant dem en seks år gammel jente, omkom da de ble påkjørt av en rallybil under et løp sørøst i Tsjekkia lørdag. I tillegg ble minst to andre sendt til sykehus med skader som ikke skal være livstruende. Arrangørene avlyste resten av racet etter ulykken, som skjedde i nærheten av landbyene Brezova og Lopenik, rundt 300 kilometer sørøst for hovedstaden Praha.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder