GLAD: Petter Solberg rett etter at han avgjorde for «resten av verden» mot USA. I midten Indycar-stjernen James Hinchcliffe og til høyre tidligere formel 1-verdensmester Jenson Button. Foto: Race of Champions

Petter Solberg avgjorde for «resten av verden» mot USA

Petter Solberg (42) hadde presset på seg fra «resten av verden» i den avgjørende duellen mot USA i «Race of Champions» i Miami.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Solberg vant over Scott Speed – amerikaner kjent fra blant annet formel 1, NASCAR og rallycross.

– Det sto likt mellom USA og «resten av verden» før vi kjørte. Alt ble avgjort i vår duell. De andre gutta kastet seg over meg, forteller Petter Solberg på telefonen til VG.

– Det er stor prestisje i å vinne denne konkurransen.

Vi snakker «Race of Champions», en motorsportskonkurranse med toppførere fra en rekke ulike grener.

Les også: Petter Solberg får med seg VW på laget – satsing til 70–80 mill.

Blant deltagerne i Miami i helgen var for eksempel nåværende og tidligere formel 1-stjerner som Sebastian Vettel, Jenson Button, Felipe Massa, Juan Pablo Montoya og David Coulthard. På plass var også en rekke av de mest kjente førerne i IndyCar og NASCAR – og som vanlig den danske Le Mans-legenden Tom Kristensen.

– Selv om dette er mye show, tar førerne det på stor alvor. Ingen vil gi seg, smiler Petter Solberg.

Les også: Mikkelsen må utsette VM-planen: – Går for gull i 2018

– Scott Speed ba spesielt om å kjøre mot meg i den siste duellen. Etter å ha kjørt i formel 1 og NASCAR, har han de siste årene kjørt i den amerikanske rallycross-serien – og hadde veldig lyst til å slå meg. Men jeg knuste ham med over to sekunder, sier Petter Solberg.

Dette var fjerde gang nordmannen deltok i Race of Champions. Han har ofte måttet takke nei, fordi løpet har kollidert med andre arrangementer. Første gang Petter Solberg deltok, var i 2007 da han dannet en helnorsk duo sammen med storebror Henning på Wembley.

Les også: Bråstopp for norsk rally – ingen har fabrikksete i 2017

I 2014 på Barbados vant han den såkalte Nations Cup med det nordiske laget, som besto av ham selv og nevnte Tom Kristensen. Også denne gang kjørte de to sammen i Nations Cup, men nådde ikke opp.

– Vi kjørte syv-åtter forskjellige typer biler. Alt foregikk på asfalt, så det var ingen fordel for meg, forteller Petter Solberg.

Nordmannen dro rett hjem til Europa for å jobbe med bilen som skal være klar til VM-starten i rallycross i april. VG kunne nylig fortelle at Petter Solberg nå endelig har fått oppfylt sitt ønske om å få en bilfabrikk i ryggen. Det er Volkswagen det handler om, og totalt handler dette om en satsing i 2017 på 70–80 mill. kroner.

Les også: Historisk VM-seier til Mikkelsen

Det er VW som stiller med biler og ingeniører, men det er Solbergs eget team som skal styre det sportslige i den nye satsingen, der svenske Johan Kristoffersson (28) blir nordmannens fører-makker.

Solberg ble verdensmester både i 2014 og 2015, men måtte nøye seg med 4. plass i 2016.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder