Schumachers eks-manager: – Kona nekter meg besøk

Publisert: Oppdatert: 29.12.15 15:19
MOTORSPORT

To år siden skiulykken i de franske alpene

Benekter rykter om at Schumacher kan gå igjen

Michael Schumachers manager gjennom mer enn 20 år hevder at formel1-stjernens kone Corinna har gitt ham besøksforbud. Samtidig dementerer talskvinnen at Schumacher igjen er i stand til å gå.

29. desember er det to år siden Schumacher fikk alvorligehodeskader i en skiulykke i franske Meribel, der han kjørte på ski sammen med sønnen Mick – og var uheldig og endte på hodet i en svær stein.

Noen dager senere, den 3. januar, fyller han 47 år.

Fortsatt vet vi veldig lite om helsetilstanden hans – ut over at han har et eget «sykehus» hjemme på gården ved Geneve-sjøen. Der har han tilsyn av helsepersonell 24 timer i døgnet.

Lest denne? Schumacher dumpes av sponsor - taper 46 millioner årlig

– Ikke riktig at Michael kan gå igjen

Hver eneste dag skriver fans i sosiale medier om Schumacher under hasjtager som #KeepFightingMichael, #kampfenmichael og #prayforschumi.

Likevel har de nærmeste i to år valgt å holde hemmelig for omverdenen hvordan det går med ham.

Da det tyske ukebladet Bunte sist uke meldte at Michael Schumacher igjen er i stand til å gå, måtte imidlertid Sabine Kehm – som i mange år har vært hans talskvinne – gå ut og si at dette er feil.

– Dessverre er det ikke riktig at Michael kan gå igjen. Slike spekulasjoner er uansvarlige, fordi alvorlighetsgraden av skadene gjør at det svært viktig å beskytte Michaels privatliv, sa Kehm til Bild Zeitung.

– Spekulasjoner som dette kan gi falske forhåpninger.

Les også: Nå har Schumachers sønn blitt formel-fører

Nekter kontakt

Tyskeren er tidenes motorsportsstjerne med syv VM-titler i formel 1. Alle disse VM-gullene ble vunnet med Willi Weber (74) som manager.

Nå hevder Weber – i et innlegg på Facebook – at Corinna Schumacher nekter ham å besøke hans tidligere elev. Samarbeidet begynte allerede i 1988, flere år før Michael Schumacher kom inn i formel1.

– Dessverre er det som jeg skriver: Corinna nekter meg en hver kontakt med Michael. Jeg har prøvd flere ganger, uten å få lov, sier Weber til Bild Zeitung.

– Før ulykken var forholdet mitt til Michael sensasjonelt. To uker før satt vi og la planer – planer som vi dessverre nå ikke kan gjennomføre.

Michael Schumacher tjente atskillige milliarder kroner i sin karriere, og Weber ble også styrtrik som formel1-kongens manager.

– Dette gjelder ikke bare meg, men også familien min. Familiene våre hadde i 25 år tette bånd, sier Willi Weber.

Schumachers kone har så langt ikke uttalt seg om påstandene fra Weber.

Fått med deg denne? Schumachers norske venn til VG: - Håper det går rett vei

Gjør fremskritt

Corinna styrer nå økonomien og har blant annet solgt unna både privatjeten og hytta i Trysil – som gikk for 22 millioner kroner tidligere i år.

Det er altså uklart hvordan helsesituasjonen til den tyske superstjernen er. En av legene som behandlet Schumacher på Grenoble-sykehuset, Jean-Francois Payen, sa for ett år siden at «vi har en tidsramme på ett til tre år, så det trengs tålmodighet». Nå er det altså gått to år, uten at det har kommet troverdige meldinger om stor fremgang.

– Vi er glade for å si at Michael gjør fremskritt, med tanke på de alvorlige hodeskadene han har fått, sa Sabine Kehm til Bild Zeitung i slutten av mai.

– Det er imidlertid fortsatt en lang og vanskelig vei fremover, sa talskvinnen. Siden har det vært få eller ingen meldinger om den videre utviklingen – ut over det hun sa denne uken om at han ikke er i stand til å gå.

Fikk alvorlige hodeskader

En av historiens største sportsstjerner kjempet lenge for livet, hodeskadene var så ille at han lå 169 dager i koma.

Det er en skjebnens ironi i at Michael Schumacher skulle skade seg stygt mens han sto på ski. I 20 år satte han livet på spill i verdens mest prestisjefylte og omtalte motorsport. Schumacher bremset sist inn i svingene og var den første til å sette gass inn på langsiden. Farene var åpenbare. Men det gikk alltid bra.

Romjulsdagen for snart to år siden gikk det imidlertid fryktelig galt da han kjørte på ski i Meribel. Han havnet utenfor merket løype, mistet balansen og fløy 3,5 meter gjennom luften før han traff en stein og fikk alvorlige skader i hodet – tross bruk av hjelm.

Her kan du lese mer om