SKUFFET: Andreas Mikkelsen i samtale med sine ingeniører under VM-rallyet i Wales. – Det er aldri noe galt med denne bilen, dette var uflaks, sier nordmannen. Foto: Helena El Mokni

Andreas Mikkelsen mister trolig VM-sølvet: – Innmari kjipt

En ødelagt drivaksel i VM-rallyet i Wales vil trolig koste Andreas Mikkelsen (27) sølvet i årets verdensmesterskap.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det er stor fare for det, innrømmer Norges rallyhåp når VG treffer han på telefon etter målpassering.

– Det er innmari kjipt, men vi kan ikke noe for det, sier Mikkelsen om drivaksel-trøbbelet som ødela alt.

Les også: Nervepirrende gullkamp i formel 1.

Etter bronse både i 2014 og 2015 håpet nordmannen å ta et steg opp i år. Men de tekniske problemene på fredagen i Wales kan koste ham dyrt. Thierry Neuville har tilsynelatende grepet om sølvet foran VM-avslutningen i Australia. 14 poeng skiller de to som kjemper om å komme nærmest VM-vinner Sébastien Ogier.

– Jeg må si det har vært en kjedelig helg, sier Mikkelsen.

– Det skjedde så mye på fredagen som ødela for oss. Dermed kunne vi ikke kjempe mot Neuville. Vi hadde maksimal uflaks: det skjedde på den lengste dagen i løpet av hele VM, uten service midt på dagen. Det er så utur som det går an å bli.

Les også: Drama for Andreas Bakkerud.

– Heldigvis klarte vi å ta med oss to poeng fra power stage. Nå må jeg bare gi alt i det siste løpet, sier VW-føreren.

Det var helt likt mellom ham og Thierry Neuville foran årets nest siste VM-runde. Men i Wales gikk det altså skeis for Norges rallyener.

Les også: Solberg disket – frykter for VM-tittelen.

– Jeg reiser til Australia for å vinne. Vi har fortsatt mulighet til å ta sølv, men det betyr at vi må prøve å vinne i Australia. Og det er kult å reise dit med det som mål. Det blir alt eller ingenting, sier Andreas Mikkelsen – og har regnet litt på det:

– Hvis jeg vinner og tar power-stage, må Neuville bli nummer tre for å holde seg foran.

UHELDIGE: Andreas Mikkelsen og Anders Jæger i aksjon i helgens VM-rally i Wales. Foto: Daniel Roeseler

Mikkelsen tapte altfor mye på drivaksel-trøbbelet til at det var mulige å ta «vanlige» VM-poeng i Wales. Mikkelsen siktet seg i stedet inn bonuspoeng på den avsluttende power stage og sikret seg to poeng som i beste fall kan bli sølv verdt. Neuville kjørte imidlertid også godt og sikret seg ett ekstrapoeng. Dermed er altså forspranget i Neuvilles favør 14 poeng foran avslutningsløpet.

Alt skal klaffe for Mikkelsen om det skal bli seier i Australia. Han har vunnet bare ett av årets 12 VM-løp til nå. Men med gassen i bånn er det mest mulig for Mikkelsen og hans kartleser Anders Jäger.

Fikk du med deg? Solberg har reparert bilen for 850.000 siden monsterkrasjen

Mads Østberg og Ola Fløene måtte nøye seg med 8. plass etter en noe spesiell lørdag: kartleser Fløene ble trolig bitt av orm fredag, noe som satte han delvis ut lørdag.

– Jeg rotet litt inn i en steinrøys for å finne en med passende størrelse til å legge foran hjulet mens bilen sto parkert i en bakke. Jeg synes det var ett eller annet som stakk, men tenkte ikke mer over det.

På fartsetappen etter fikk han krampe i tommelen mens han bladde i notene.

– Så begynte armen å bli vond, og hovne opp. Det kom fram to stikk- eller bittmerker rett ved siden av hverandre, forteller Fløene.

I lunsjpausen midt på dagen måtte han be om medisinsk hjelp. Da ble det bedre, og han var den gode, gamle på ettermiddagens etapper.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder