Oliver og Petter Solberg. Foto: Frode Hansen

Supertalentet Solberg tok lappen og reddet VM-debuten: – Har aldri vært så nervøs

Oliver Solberg (18 sist mandag) hadde kniven på strupen da han skulle ta førerkortet i Karlstad onsdag. Hvis han ikke hadde klart det, ville VM-debuten i Wales neste uke gått i vasken.

– Jeg klarte ikke teorien på første forsøk. Jeg var helt skjelven da jeg skulle prøve igjen. Jeg har aldri i mitt liv vært så nervøs, forteller Petter Solbergs sønn til VG.

– Det var så nervepirrende. Heldigvis klarte jeg det med grei margin. Men jeg var så nervøs. Presset for dette var verre enn for VM-debuten.

les også

Historisk hat trick av norske Dennis (16)

I VM-runden i Wales neste uke får han sin debut i VM-sammenheng. Tidligere i sommer vant han en EM-runde – som han fikk lov til å kjøre fordi Latvia har spesielle regler. Det var det eneste EM-løpet han kunne kjøre uten å ha førerkort.

– Jeg visste jo at Wales og VM ville ryke om jeg ikke klarte det nå. Derfor var dette så spesielt. Nå er presset borte. Jeg bare gleder meg til å kjøre VM, sier Oliver Solberg.

les også

Solberg-seier i USA – nå er lappen neste!

Hans VW Polo står klar i garasjen til å bli fraktet til Wales torsdag. Også pappa Petter (44) skal kjøre en såkalt R5-versjon av Polo i dette VM-rallyet.

Oliver var ett år gammel da Petter vant Rally Wales i 2002 – hans første VM-seier. Året etter tok faren sitt eneste VM-gull i rally da han avgjorde nettopp i Wales.

– Det blir selvfølgelig spesielt å få VM-debuten i et rally som pappa har så gode minner fra, sier Oliver Solberg.

Han har hatt et par oppsiktsvekkende rallyresultater denne sommeren. I mai vant han altså EM-runden i Latvia med en «L» i bakruten (skjønt i Latvia er det «M»). Han hadde lov til å kjøre på vanlige veier mellom fartsetappene – så lenge det satt en person ved siden av som hadde hatt førerkort i minst tre år.

les også

Petter Solberg slo sønnen i finalen

I juli sjokkerte Oliver Solberg alle i Rally Estland, der VM-toppene var med fordi de brukte det som oppkjøring til Rally Finland. Likevel ble han nummer syv totalt – og vant den såkalte R5-klassen. Og med en bil som hadde 50–100 hestekrefter mindre enn de beste – og dårligere aerodynamikk.

– Han kjørte grisefort, sa VM-stjernen Andreas Mikkelsen til VG etterpå.

Tidligere denne måneden måtte imidlertid Oliver Solberg gi tapt mot faren i finalen i en showpreget konkurranse i Polen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder