Andreas Mikkelsen (NOR) WRC Rally Poland 2016 --- Tekst fra e-post --- Emne: Sender e-post: vw-20160703-7586 Tekst: Andreas Mikkelsen i VM-runde i rally i Polen. Free copyright. Foto: Bildagentur Kräling IKKE VG-BILDE

Autosport: Andreas Mikkelsen mister VM-jobben

VW-stjernen til VG: – Dette vet jeg ingenting om

Norges rallystjerne Andreas Mikkelsen (27) mister VM-jobben i Volkswagen, skriver motorsportsbibelen Autosport.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

De hevder at VW har bestemt seg for å trekke seg ut av rally-VM etter denne sesongen.

– Dette kjenner jeg ikke noe til. Jeg håper at alt er i orden, men jeg ser jo at det er mye om dette på internett, sier Andreas Mikkelsen til VG.

– Men du har ikke hørt noe?

– Nei!

Les også: Andreas Mikkelsen mister trolig VM-sølvet.

Den tyske bilfabrikken har satset voldsomt på rally-VM de siste årene og har hatt fantastiske resultater.

Mandag kveld begynte ryktene å gå om at VW ville trekke seg ut som en følge av situasjonen i bilkonsernet. En annen del av konsernet, Audi, har allerede trukket seg fra sin satsing i VM i Endurance.

Andreas Mikkelsen fikk tekniske problemer og mistet trolig VM-sølvet i sist helgs løp i Wales. Han har tatt bronse i de to siste VM og hadde store forhåpninger om å ta et steg opp på pallen denne sesongen.

Det er foreløpig ikke kommet noen offisiell melding fra VW-konsernet om nyheten, men Autosport har gode kilder i dette miljøet.

Dette betyr altså at verdensmester Sebastien Ogier og finske Jari-Matti Latvala, i tillegg til Mikkelsen, kan bli arbeidsledige.

Les også: Drama for Andreas Bakkerud.

Disse tre har dominert rally-VM fullstendig de siste årene. I alt har de tatt 42 løpsseirer. Mikkelsen har tatt to av disse og er den unge og fremadstormende av de tre.

Hvis det er riktig at VW trekker seg ut, betyr det at neste års VM trolig vil bestå av fire bilmerker: Hyundai, Ford, Citroën og Toyota.

Les også: Nervepirrende gullkamp i formel 1.

Av disse er det - såvidt VG vet - bare Toyota og Ford som har ledige førerseter for neste sesong.

Også den andre norske stjernen i rally-VM, Mads Østberg, kjemper for å kjøre i 2016.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder